Wonderfeel voor kids!

Voor kinderen is er tijdens Wonderfeel ontzettend veel te doen! Elke festivaldag is er tussen 12:00 en 17:00 uur een doorlopend kinderprogramma met voorstellingen, knutselen, waterbeestjes zoeken, broodjes bakken, etc. Kinderen t/m achttien jaar hebben gratis toegang tot Wonderfeel. Let op: er moet voor hen wel een ticket worden gekocht in de ticketshop www.wonderfeel.nl/tickets

 

Muziekinstrumenten knutselen

fotograaf Foppe Schut Wonderfeel 2015 ©FoppeSchut.nl

Als er iets is wat ontwerpster Jorinde Verweij leuk vindt, dan is het oude spullen omtoveren tot leuke nieuwe dingen. In deze workshop leer je hoe je een muziekinstrument kunt maken uit gerecycled materiaal.

Elke dag in Het Dorp tussen 12:00 en 16:00 uur. Vrije inloop! Kinderen onder 6 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Vivaldi never meets Bach (5+)

Bach en Vivaldi leefden in dezelfde tijd. Toch hebben ze elkaar niet gekend. Met acteur Tom Meijer gaan we een kijkje nemen in hun levens. Hoe is het om een van Bachs 21 kinderen te zijn, of om net als hij in de gevangenis te zitten? En stel dat je een van de weesmeisjes was met wie Vivaldi in Venetië muziek maakte tijdens de kerkdiensten? De muziek van Bach en Vivaldi kruipt onmerkbaar in je oren, om daar nooit meer weg te gaan. Ook leuk voor volwassenen!

Zaterdag 22 juli om 12:00 uur in SOLO en zondag 23 juli om 12:30 uur in White Label.

WF16 ©FoppeSchut LOWres 295 _C6A0500

Maak muziek met Freek

 Kom je zelf muziek maken? Freek Koopmans heeft een heleboel slagwerkinstrumenten die hij op vrijdag meeneemt naar Wonderfeel. Je gaat in de SOLO-tent aan de slag met ritmische en melodische instrumenten en aan het einde van de workshop geef je samen met alle kinderen een presentatie voor je (groot)ouders!

Vrijdag om 12:30 uur in SOLO

Poppenkast van de Dam

‘Poppenkast is slapstick,’ zegt Egon Adel, vaste bespeler van de Poppenkast op de Dam. Speciaal voor Wonderfeel maakte hij een voorstelling in de traditie van dit eeuwenoude volkstheater, waarin de immer luie Jan Klaassen, de eeuwig mopperende Katrijn en de onvermijdelijke slechterik als altijd de show stelen. Tijdens Wonderfeel speelt Egon in De Schuur, maar hij is met zijn handpoppenkast ook op het terrein te vinden. Voor jong én oud.

Elke dag in De Schuur om 13:45 uur en bij Het Dorp om 15:30 uur.

Foto Ronald Bakker Poppenspeler Egon Adel bereidt zich voor op de eerste voorstelling van het poppenkastseizoen op de Amsterdamse Dam dat a.s. zondag 13 uur van start gaat.  Jan Klaassen en Katrijn beleven er weer allerlei avonturen. Voormalig poppenspeler van de poppenkast op de Dam, Wim Kerkhove, opent na 14 jaar niet spelen, het poppenkastseizoen.

Atelier op wielen

Laat je prikkelen door de muziek en breng dat wat je hoort in beeld! Bij Het atelier op wielen creëer je jouw eigen muzikale compositie op papier. Het rollende atelier is ingericht als drukkerswerkplaats. Op een proefdrukpers, typemachine en een pastadraaier maak je samen met Kunstmakkers een verbeelding van de muziek met Lego, vondsten uit de natuur en antieke houten letters.

Vrijdag en zaterdag van 14:00 tot 17:00 uur bij Het Dorp.
Zondag van 12:00 tot 14:00 en van 15:00 tot 17:00

bosjes website

Sporen zoeken 

Ga met natuurkenners Floris of Michiel op zoek dieren. Met een schep, vlindernet en verrekijker ga je 30 minuten sporen zoeken op het festivalterrein. 

Elke dag om 14:30 en 16:15 uur. Maximaal 15 kinderen per groep. Vertrek: Infopunt bij Het Dorp

image003

Kampvuur / broodjes bakken

Heb je door al dat buitenspelen ineens een rommelende maag? Kom dan naar het kampvuur en bak je eigen broodje. Aan een stok en dan draaien en draaien maar. Opletten dat ie niet verbrandt! En dan meteen opeten, want warm zijn ze het allerlekkerst.

Waterbeestjes zoeken

Vijvers en slootjes lijken stil, maar stiekem leven er allerlei bijzondere diertjes. Ga met een schepnet op pad om ze te zoeken én te vangen.

waterbeestjes

WF16 ©FoppeSchut LOWres 167 _MG_2819_1