Wonderfeel voor kids!

Voor kinderen is er tijdens Wonderfeel ontzettend veel te doen! Elke festivaldag is er tussen 12:00 en 17:00 uur een doorlopend kinderprogramma met voorstellingen, knutselen, waterbeestjes zoeken, broodjes bakken, etc. Kinderen t/m achttien jaar hebben gratis toegang tot Wonderfeel. Let op: er moet voor hen wel een ticket worden gekocht in de ticketshop www.wonderfeel.nl/tickets

 

Muziekinstrumenten knutselen

fotograaf Foppe Schut Wonderfeel 2015 ©FoppeSchut.nl

Als er iets is wat ontwerpster Jorinde Verweij leuk vindt, dan is het oude spullen omtoveren tot leuke nieuwe dingen. In deze workshop leer je hoe je in twee uur tijd een muziekinstrument kunt maken uit gerecycled materiaal.

Elke dag in Het Dorp tussen 12:00 en 16:00 uur. Vrije inloop! Kinderen onder 6 jaar onder begeleiding van een volwassene.

 

Vivaldi never meets Bach (5+)

Bach en Vivaldi leefden in dezelfde tijd. Toch hebben ze elkaar niet gekend. Met acteur Tom Meijer gaan we een kijkje nemen in hun levens. Hoe is het om een van Bachs 21 kinderen te zijn, of om net als hij in de gevangenis te zitten? En stel dat je een van de weesmeisjes was met wie Vivaldi in Venetië muziek maakte tijdens de kerkdiensten? De muziek van Bach en Vivaldi kruipt onmerkbaar in je oren, om daar nooit meer weg te gaan. Ook leuk voor volwassenen!

Zaterdag 22 juli om 12:00 uur in SOLO en zondag 23 juli om 12:30 uur in White Label.

WF16 ©FoppeSchut LOWres 295 _C6A0500

 

Poppenkast van de Dam

‘Poppenkast is slapstick,’ zegt Egon Adel, vaste bespeler van de Poppenkast op de Dam. Speciaal voor Wonderfeel maakte hij een voorstelling in de traditie van dit eeuwenoude volkstheater, waarin de immer luie Jan Klaassen, de eeuwig mopperende Katrijn en de onvermijdelijke slechterik als altijd de show stelen. Tijdens Wonderfeel speelt Egon in De Schuur, maar hij is met zijn handpoppenkast ook op het terrein te vinden. Voor jong én oud.

Elke dag in De Schuur om 14:30 uur en bij Het Dorp om 16:00 uur.

Foto Ronald Bakker Poppenspeler Egon Adel bereidt zich voor op de eerste voorstelling van het poppenkastseizoen op de Amsterdamse Dam dat a.s. zondag 13 uur van start gaat.  Jan Klaassen en Katrijn beleven er weer allerlei avonturen. Voormalig poppenspeler van de poppenkast op de Dam, Wim Kerkhove, opent na 14 jaar niet spelen, het poppenkastseizoen.

 

Atelier op wielen

Laat je prikkelen door de muziek en breng dat wat je hoort in beeld! Bij Het atelier op wielen creëer je jouw eigen muzikale compositie op papier. Het rollende atelier is ingericht als drukkerswerkplaats. Op een proefdrukpers, typemachine en een pastadraaier maak je samen met Kunstmakkers een verbeelding van de muziek met Lego, vondsten uit de natuur en antieke houten letters.

Vrijdag en zaterdag van 14:00 tot 17:00 uur bij Het Dorp.
Zondag van 12:00 tot 14:00 en van 15:00 tot 17:00

bosjes website

Blotevoetenpad

Knisperend gras, zompige modder, ribbelig schors, knakkende takken en gladde keien. Wil je voelen hoe dat allemaal kriebelt tussen je tenen, gooi dan je schoenen uit en ontdek het blotevoetenpad.

Kampvuur / broodjes bakken

Heb je door al dat buitenspelen ineens een rommelde maag? Kom dan naar het kampvuur en bak je eigen broodje. Aan een stok en dan draaien en draaien maar. Opletten dat ie niet verbrandt! En dan meteen opeten, want warm zijn ze het allerlekkerst.

Mee met de boswachter

Het landgoed Schaep en Burgh leeft! Niet alle dieren laten zich zien, maar als je op pad gaat met de boswachter kun je heel wat ontdekken. Om je heen loeren de reeën, vossen en dassen. En tussen het gras schiet een ringslang richting het water. De boswachter laat zien hoe je ze kunt opsporen en waar ze wonen.

Waterbeestjes zoeken

Vijvers en slootjes lijken stil, maar stiekem leven er allerlei bijzondere diertjes. Ga met een schepnet op pad om ze te zoeken én te vangen.

waterbeestjes

WF16 ©FoppeSchut LOWres 167 _MG_2819_1