Locatie

Op de mooiste plekjes van landgoed Schaep en Burgh staan 
de overdekte podia van Wonderfeel opgesteld.

 

Schaep en Burgh

Een groene buitenplaats als festivallocatie? Abel Mathijsz. Burgh en Gerard Simonsz. Schaep zouden het niet anders hebben gewild. De welgestelde Amsterdammers kregen het landgoed begin 17eeuw in bezit. Sindsdien is kunst en cultuur een rijke traditie in huize Schaep en Burgh. Het landgoed heeft zijn huidige omvang sinds de 17e eeuw. De tuin was toen nog bescheiden classicistisch, met een formele en symmetrische indeling.

 

Natuurmonumenten

Door de latere erfgenamen wordt Schaep en Burgh vormgegeven in de Engelse
Landschapsstijl, de heersende mode van begin negentiende eeuw, met glooiend landschap, begroeide heuvels, uitbundige boomgroepen en ronde vijvers. Sinds 1976 heeft de vereniging Natuurmonumenten haar hoofdkantoor in het statige landhuis op Schaep en Burgh. We zijn blij dat Natuurmonumenten met ons samenwerkt en dit schitterende landgoed ter beschikking stelt aan Wonderfeel.

NM_LOGO_RGB kopie

Podia

Op de mooiste plekjes van landgoed Schaep en Burgh staan de overdekte podia van Wonderfeel opgesteld. Dit zijn geen doorsnee partytenten, maar bijzondere akoestische paviljoens en stretchtenten van Tentworx.