• De top 5 van Merlijn Kerkhof / muziekjournalist

  Top 5_Merlijn Kerkhof

  Muziekjournalist en schrijver Merlijn Kerkhof komt naar Wonderfeel en deelde met ons zijn top 5: 1 Pynarello: Daar ben ik erg benieuwd naar. Een nieuw orkest, of collectief moet jeLees meer

  Top 5_Merlijn Kerkhof

  Muziekjournalist en schrijver Merlijn Kerkhof komt naar Wonderfeel en deelde met ons zijn top 5:

  1 Pynarello: Daar ben ik erg benieuwd naar. Een nieuw orkest, of collectief moet je het eigenlijk noemen, aangevoerd door violiste Lonneke van Straalen. Ze wil het met deze zelfbenoemde rebellenclub allemaal anders doen: er is geen dirigent, wel ruimte voor improvisatie en iedereen speelt alle muziek uit het hoofd. Ook met dat achterlijke rokkostuum wordt eindelijk afgerekend.

  2 The Sonic Great Wall: Een interactieve installatie van Huang Ruo, uitvoerenden zijn ASKO/Schönberg en het grote Nederlandse dirigeertalent Manoj Kamps. En het publiek zelf. Spannend.

  3 Busch Trio: Een van de pianotrio’s waarvan ik verwacht nog veel te horen. Ze spelen Schuberts opus 100, dat iedereen kent: Stanley Kubrick gebruikte het in diens film Barry Lyndon.

  4 Adèle Charvet: Franse mezzo en liedzangeres die vorig jaar samen met pianist Florian Caroubi meerdere prijzen binnenhengelde op het Internationaal Vocalisten Concours in ‘s-Hertogenbosch. Benieuwd hoe zij omgaat met de lossere sfeer op Wonderfeel.

  5 Erik Bosgraaf, Theo Loevendie en Oene van Geel: De meeste componisten zijn eigenlijk net recensenten: ze zitten vol ideeën over hoe de muziek moet klinken, maar zelf kunnen ze voor geen meter spelen. Theo Loevendie is naast componist ook rietblazer en een graag geziene gast in de impro-hoek. Hij heeft inmiddels een leeftijd bereikt (86) waarop mensen normaal gesproken beginnen te denken aan doodgaan, en hoewel hij nog een springlevende indruk maakt, denk ik: je kunt er maar beter bij zijn.

   

 • De top 5 van Yasmin Hilberdink / Strijkkwartet Biënnale Amsterdam

  Top 5_ Yasmin Hilberdink_ ©FoppeSchut

  Directeur van de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam Yasmin Hilberdink komt naar Wonderfeel en deelde met ons haar top 5… die stiekem een top 6 is! 1. Dichter onder de Boom: Mohammed Benzakour:Lees meer

  Top 5_ Yasmin Hilberdink_ ©FoppeSchut

  Directeur van de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam Yasmin Hilberdink komt naar Wonderfeel en deelde met ons haar top 5… die stiekem een top 6 is!

  1. Dichter onder de Boom: Mohammed Benzakour: Ik zie het helemaal voor me: in de koele schaduw van een grote oude boom zit een man een draagt een gedicht voor. Benieuwd naar Benzakour’s stem en zijn keuze!

  2. Ongehoord: Jörgen van Rijen: Wat Jörgen uit dit prachtige instrument haalt is ongehoord! Slipstream van van Florian Magnus Maier is een fantastisch stuk, zo veel power, ritme en poëzie tegelijk.

  3. Quatuor Arod: Als super-fan van het strijkkwartet kijk ik enorm uit naar de Haydn en Mendelssohn van het Quatuor Arod. Deze jonge mannen uit Frankrijk spelen strijkkwartet geheel met de spirit van nú. En wie weet, misschien spelen ze de volgende keer ook op de Strijkkwartet Biënnale Amsterdam www.sqba.nl ….

  4. Erik Bosgraaf, Theo Loevendie & Oene van Geel: De combinatie van deze drie namen maakt me nieuwsgierig: ik houd van Loevendies muziek en bewonder Erik Bosgraaf en Oene van Geel – dit moet een bijzonder concert worden.

  5. Cora Burggraaf: Dat Cora Burggraaf zich liet inspireren door het werk van Marina Abramovic is al reden genoeg om dit concert mee te willen maken. Klinkt heel spannend hoe zij in de intieme setting tussen individuele toehoorder en haar eigen stem op het podium zal ‘bezingen’.

  6. De Deense Detective: Ik houd van detectives! Wat heerlijk om een Deense detective (heel ouderwets) als hoor-spel mee te maken in de prachtige natuur, met live-muziek!

 • De top 5 van Xavier Vandamme / Festival Oude Muziek Utrecht

  Top 5_Festival Oude Muziek_Xavier Vandamme_photoRemkeSpijkers

  Ook directeur van Festival Oude Muziek Utrecht Xavier Vandamme komt naar Wonderfeel en deelde met ons zijn top 5! 1. Wonderfeel Festival Orchestra: Je eigen huisorkest, is dat niet de ultieme droom?Lees meer

  Top 5_Festival Oude Muziek_Xavier Vandamme_photoRemkeSpijkers

  Ook directeur van Festival Oude Muziek Utrecht Xavier Vandamme komt naar Wonderfeel en deelde met ons zijn top 5!

  1. Wonderfeel Festival Orchestra: Je eigen huisorkest, is dat niet de ultieme droom? Wonderfeel krijgt dat voor mekaar, powered by de Nieuwe Philharmonie Utrecht, het werkelijke uitstekende period orchestra van Johannes Leertouwer. Heerlijk.

  2. Thomas Beijer: De jonge Nederlandse pianist en componist Thomas Beijer speelt werk uit zijn ondertussen al vierde cd. De reis voert ons naar Spanje, met Albeniz, de Falla en… mijn lieveling Mompou.

  3. Vivaldi never meets Bach (5+): Hier wil ik met mijn kinderen naartoe. Bach en Vivaldi werkten allebei met erg jonge musici, en dat is het uitgangspunt van deze voorstelling. Hoe zou je leven zijn als je een van de muzikale weesmeisjes was in het Ospedale della Pietà bij meester Vivaldi? Of als een van de kinderen in het lawaaierige huishouden van vader Bach?

  4. Johannette Zomer & Fred Jacobs: Een stem en een luit: meer is er niet nodig om magie de creëren. Johannette en Fred voeren ons terug naar het begin van de 17de eeuw met de revolutionaire ‘nieuwe muzieken’ van Caccini. Gewoon zitten en luisteren.

  5. De Meezingbende: Lekker samen zingen rond het kampvuur! Het maakt niet uit of je een brombas of kanariesopraan bent: hier zing je de ziel uit je lijf, samen met festivalbezoekers die, net als jij, dagelijks in de douche de dag toebrullen in de luidkeelse hoop dat het nog wat wordt met die zangcarrière.

 • De top 5 van Mirjam Barendregt / Grachtenfestival

  Schermafbeelding 2017-07-18 om 09.29.21

  Grachtenfestival-directeur Mirjam Barendregt komt ook naar Wonderfeel en deelde met ons haar top 5! 1. Laetitia, Raoul & Ramon: drie geweldige jonge talenten die je niet mag missen. De stemmenLees meer

  Schermafbeelding 2017-07-18 om 09.29.21

  Grachtenfestival-directeur Mirjam Barendregt komt ook naar Wonderfeel en deelde met ons haar top 5!

  1. Laetitia, Raoul & Ramon: drie geweldige jonge talenten die je niet mag missen. De stemmen van Laetitia en Raoul zijn fantastisch. Raoul won niet voor niets in 2016 het Grachtenfestival Conservatorium Concours. Dat wordt genieten.

  2. Rogier Telderman: naar hem ben ik zelf heel nieuwsgierig. Ik hoorde Rogier twee weken geleden op North Sea Jazz met zijn eigen Rogier Telderman Trio: virtuoos en voor mij een van de hoogtepunten. Op Wonderfeel hoor je een andere kant van deze begaafde pianist en componist.

  3. Nora Fischer & Marnix Dorrestein: wat Nora met haar stem kan en doet, grenst aan het ongelofelijke. Hush is bijzonder door de combinatie van oude liederen en elektrische gitaar; ook wij programmeren hen daarom op het komende Grachtenfestival!

  4. Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet: de mannen van het NAKK weten hoe je een muzikaal feestje moet bouwen. Ze spelen niet alleen excellent, maar weten je als publiek met hun enthousiasme en leuke verhalen ook echt mee te nemen op hun muzikale reis.

  5. Sophiko Simsive: deze winnares van de GrachtenfestivalPrijs 2016 mag natuurlijk niet op mijn favorietenlijstje ontbreken. Dit jaar is zij artist in residence op het Grachtenfestival, dus mocht je haar missen op Wonderfeel (niet doen hoor!), dan heb je bij het Grachtenfestival in Amsterdam van 11 tot en met 20 augustus nog alle kans.

  BEDANKT MIRJAM!

 • De Top 5 van Eric van Eerdenburg / Lowlands Festival

  Eric van Eerdenburg

  Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg komt ook naar Wonderfeel en deelde met ons zijn top 5! 1. Als ik thuis kom na de hele dag rock, hiphop, R&B en ander opdringerigLees meer

  Eric van Eerdenburg

  Lowlands-directeur Eric van Eerdenburg komt ook naar Wonderfeel en deelde met ons zijn top 5!

  1. Als ik thuis kom na de hele dag rock, hiphop, R&B en ander opdringerig geluid aan mijn hoofd gehad te hebben, kan ik rust in mijn hoofd vinden bij muziek van Joep Beving. 1 instrument, maximaal 10 vingers, een lekker luie linkerhand, voet rustend op het pedaal. Als ik piano zou spelen dan zou ik het willen spelen zoals Joep.

  2. Het Amstel Quartet & Pascal Meyer gaan de door Philip Glass gecomponeerde filmmuziek van The Hours spelen! Ik vond de film maar zozo, maar de muziek smullen! Ik laat deze soundtrack thuis regelmatig door de kamer galmen dus ik ben zeer benieuwd naar deze uitvoering.

  3. Het Nieuw Amsterdams Klarinet Kwartet stond dit jaar in het klassieke programma van ons festival Down The Rabbit Hole. Ze hebben een opmerkelijk album genaamd Ode aan Amsterdam uitgebracht. Bij ons was het een zeer succesvol optreden dus ik raad het aan. Ga er heen. Doen!

  4. Tomoko Mukaiyama & Frank van der Weij. Ik ken dit helemaal niet maar heel lang geleden heb ik met Frank als studio-engineer wel eens gewerkt aan popmuziek-producties. Ik ben hem uit het oog verloren en wist helemaal niet dat Frank op dit pad beland was. Ik ben dus super nieuwsgierig en wil dit zeker gaan zien en horen. De combinatie van performance, percussie, electronica en sounddesign lijkt mij een fascinerende live-ervaring.

  5. Het White Label podium: ik zal er vaak te vinden zijn. Vorig jaar heb ik Professor Bad Trip part 1, 2, 3 helemaal uitgezeten, fantastisch dat je dat hier kunt zien. Geweldig dat er fantastische musici zijn die deze totaal onbekende stukken instuderen en uitvoeren. Het is compromisloze muziek door kunstenaars met een heel eigen taal die een bezoek aan Wonderfeel voor mij onvergetelijk maken.

  BEDANKT ERIC!

  foto: J.Schlomoff

 • Wonderfeel-zaterdag uitverkocht!

  UITVERKOCHT

  De week begint goed! De zaterdagtickets zijn uitverkocht. Gelukkig zijn er nog wel tickets voor vrijdag 21 en zondag 23 juli. Koop je tickets via www.wonderfeel.nl/tickets.

  UITVERKOCHT

  De week begint goed! De zaterdagtickets zijn uitverkocht. Gelukkig zijn er nog wel tickets voor vrijdag 21 en zondag 23 juli. Koop je tickets via www.wonderfeel.nl/tickets.

 • De Top 5 van programmeur Floris Kortie

  floris

  Ook Floris Kortie, programmeur van het podium Weeshuis van de Hits, heeft zijn top 5 uit het Wonderfeel-programma samengesteld voor iedereen met keuzestress: 1. Hannes Minnaar: Wat is de pianomuziekLees meer

  floris

  Ook Floris Kortie, programmeur van het podium Weeshuis van de Hits, heeft zijn top 5 uit het Wonderfeel-programma samengesteld voor iedereen met keuzestress:

  1. Hannes Minnaar: Wat is de pianomuziek van Gabriel Fauré ongelooflijk mooi! Het was voor mij een ontdekking – met dank aan Hannes. Voor zijn cd vol Fauré kreeg hij terecht overal vijf sterren. Ik ben trots dat hij die muziek dit jaar op Wonderfeel komt spelen.

  2. Lars & Lucy: Wat ik me moet voorstellen bij een ‘Artificial Intelligence’ anime zangeres weet ik niet zo goed. Maar het is in ieder geval de eerste robotartiest ooit op Wonderfeel – en dat debuut wil ik niet missen.

  3. Poppenkast op de Dam: Poppen zijn magisch. Een pop heeft geen zelfbewustzijn en kan juist daarom ons nog beter een verhaal in slepen. Dé poppenkast van Nederland – die van de Dam – komt naar Wonderfeel. IJzersterke randprogrammering als je het mij vraagt.

  4. BartolomeyBittmann: Met een viool of klein gitaartje (Bittmann) en een cello (Bartolomey) zet dit Oostenrijkse duo een wall of sound neer die met gemak het grote veld gaat vullen. Vorig jaar door de Cello Biënnale Amsterdam voor het eerst naar Nederland gehaald en toen ook bij Podium Witteman langs geweest voor een fenomenaal optreden. Dit jaar internationaal doorgebroken, mede dankzij een briljante videoclip die de afgelopen weken op Facebook meer dan een miljoen keer is bekeken. Zoek hem op (Les Pauli) en je weet gelijk: deze gasten hebben het begrepen.

  5. Das große wunderfühlige Liederfest: Onder de bezielende leiding van cellist Mascha Van Nieuwkerk (FUSE) trekken we met een flinke stoet gastzangers de hele muziekgeschiedenis door. Deze bonte avond van het Weeshuis van de Hits wordt een weergaloos eerbetoon aan de liedkunst, mark my words!!

  Bedankt Floris!

  foto: Foppe Schut

 • De Top 5 van programmeur Loes Rusch

  WF16 ©FoppeSchut LOWres Z510 _C6A1916

  Kun je niet kiezen uit het overvolle programma van Wonderfeel? Lees hier de Top 5 van programmeur Loes Rusch! “Als programmeur van De Schuur zal ik veel moois op deLees meer

  WF16 ©FoppeSchut LOWres Z510 _C6A1916

  Kun je niet kiezen uit het overvolle programma van Wonderfeel? Lees hier de Top 5 van programmeur Loes Rusch!

  “Als programmeur van De Schuur zal ik veel moois op de ander podia missen, maar ik hoop toch op zijn minst de volgende optredens te kunnen zien:

  1. DAAU // Die Anarchistische Abendunterhaltung: Samen met andere Antwerpse bands als Zita Swoon Group (Official) en dEUS, vormde DAAU het rauwe, intense geluid van mijn tienerjaren in de jaren negentig. Ik ben ze een tijdje uit het oog verloren, maar werd altijd gegrepen door de lange sferische lijnen en mooie klankkleuren op basis van improvisaties. Ik ben ontzettend benieuwd naar hoe ze tegenwoordig klinken.

  2. Tomoko Mukaiyama 向井山朋子: In 2013 werd ik gegrepen door Wasted, een multimediaal kunstproject gemaakt van duizenden witte zijden jurken, waar je als publiek doorheen kon dwalen. Ook als concertpianiste brengt Mukaiyama regelmatig spectaculaire werken ten gehore. Zal ze de prachtige natuur van Landgoed Schaep & Burgh, ’s Graveland onderdeel laten worden van haar performance met Diego Espinosa (percussie) en Frank van der Weij (sounddesign)?

  3. Bang on a Can in New York is al jaren een gevestigd platform voor nieuwe muzikale ideeën. Van mede-oprichtster en componiste Julia Wolfe speelt Heleen Hulst samen met 4 mede-violisten het intrigerende ‘With a blue dress on’.

  4. Ode aan Django Reinhardt door het Trio Peter Beets, Frans van Geest en Gijs Dijkhuizen: altijd goed. En helemaal als ze in het gezelschap zijn van de vingervlugge gitarist Stochelo Rosenberg.

  5. Nawras Altaky: Als liefhebber van intieme, akoestische performances kijk ik uit naar het solo-optreden van zanger/u’d-speler Altaky. Hij combineert jazzimprovisatie en popmuziek met Arabische traditionele stijlen. Spannend!”

  Bedankt Loes!

  Voor meer info en tickets: www.wonderfeel.nl

  foto: Foppe Schut

 • Wonderfeel ontvangt EFFE label!

  EFFE_LABEL_LOGO

  Wonderfeel is geselecteerd voor het EFFE Label 2017-2018, een Europees label dat door de European Festivals Association wordt gegeven aan festivals die staan voor artistieke kwaliteit en die een lokale enLees meer

  EFFE_LABEL_LOGO

  Wonderfeel is geselecteerd voor het EFFE Label 2017-2018, een Europees label dat door de European Festivals Association wordt gegeven aan festivals die staan voor artistieke kwaliteit en die een lokale en (inter)nationale impact hebben. In het juryrapport staat over Wonderfeel: “The jury appreciates the efforts of the festival to enlarge audiences for classical music, while keeping up artistic quality.”