Frequently Asked Questions

TICKETS EN TOEGANG

Wat gebeurt er als door het coronavirus het festival niet door kan gaan?

De gezondheid van onze bezoekers, musici en medewerkers is voor ons van het grootste belang. Ook wij volgen de ontwikkelingen rondom het coronavirus op de voet en volgen het advies van de overheid en het RIVM. We zullen iedereen – bezoekers en musici – onmiddellijk per mail informeren in het geval van belangrijke wijzigingen ten aanzien van Wonderfeel 2020 (17 t/m 19 juli). In het geval van annulering van het festival als gevolg van omstandigheden buiten onze macht, worden festivaltickets terugbetaald. Voor nu: pas op elkaar, blijf gezond en we hopen je in juli te zien.

Wat zijn de openingstijden van Wonderfeel?

Het Wonderfeelfestivalterrein gaat om 12:30 uur open op vrijdag en 10:30 uur op zaterdag en zondag. Het sluit op alle dagen om middernacht. Niet gebruikte munten kunnen tot een half uur voor sluitingstijd retour genomen worden bij de muntenkassa op Het Veld.

Wat ontvang ik voor de ticketprijs?

Het ticket verschaft toegang tot het festivalterrein én alle activiteiten. Eten en drinken zijn niet inbegrepen.

Moeten kinderen ook betalen?

Kinderen t/m 18 jaar kunnen gratis naar Wonderfeel. Deze kaarten moeten wel in de online ticketshop worden besteld. Bezoekers onder de 16 jaar zijn welkom onder begeleiding van een meerderjarige.

Is er kinderopvang op het terrein?

Tot onze spijt is het niet mogelijk kinderopvang op het terrein te organiseren volgens de wettelijke regelgeving.

Is het festivalterrein rolstoeltoegankelijk?

Ja, Wonderfeel is rolstoeltoegankelijk, er zijn speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden en er zijn drie mindervalidentoiletten op het festivalterrein. Wel is het terrein onverhard en staan sommige podia op het gras. We adviseren daarom een rolstoel met dikkere banden en een begeleider mee te nemen. Voor mindervaliden zijn speciale parkeerplaatsen op Franse Kampweg 2, dichtbij de festivalingang.

Mag ik eten en drinken meenemen?

Nee, het meebrengen van eigen drank en etenswaren, glas en blik is niet toegestaan. Per persoon is één flesje van maximaal 500 ml water toegestaan. Er is een drinkwaterpunt aanwezig. De inkomsten uit horeca zijn een belangrijke inkomstenbron voor Wonderfeel en dragen zodoende bij aan de continuïteit van het festival. Het festival zorgt voor voldoende aanbod en een gevarieerde prijsstelling. Ook zijn we sinds 2019 bezig met het verduurzamen van onze afvalstromen. Zo serveren sinds 2019 alle horecagelegenheden op suikerriet- en houtproducten, die samen met de etensresten gecomposteerd worden door onze eigen composteermachine.

Kan ik op hoge hakken naar Wonderfeel?

Tuurlijk, maar we raden het wel af. Het festivalterrein bestaat uit gras en onverharde paden. We zouden graag voorkomen dat onze EHBO-ers verzwikte enkels moeten zwachtelen.

Hoe zit het met de eikenprocessierups?

De boswachters van Natuurmonumenten inspecteren het gebied regelmatig en verwijderen de nesten daar waar mogelijk op voornamelijk de drukste plekken. Maar alles verwijderen gaat niet. Omdat de haartjes van de rupsen zich door de lucht verplaatsen raden we aan om niet met blote benen op het gras te gaan zitten. Bij jeuk is het aan te raden niet te krabben en je te laten helpen bij onze EHBO of de stand van Natuurmonumenten. Zij kunnen de haartjes proberen te verwijderen met plakband en een jeukverzachtende zalf aanbrengen. Mocht je een nest opmerken, dan willen we vragen dat te melden bij een medewerker van Wonderfeel of bij de stand van Natuurmonumenten. Ook voor beten van wespen, muggen en teken kun je terecht bij de EHBO of Natuurmonumenten. Uiteraard wensen we dat er tijdens Wonderfeel geen overlast wordt ervaren en dat iedereen maximaal van het festival kan genieten.

 

Zijn honden op het festivalterrein toegestaan?

Nee, honden kunnen helaas niet mee op het festivalterrein tijdens de drie dagen van het festival. Uiteraard zijn geleidehonden en andere hulphonden wel toegestaan.

Kan ik met mijn toegangsticket het terrein tussendoor op en af?

Zeker. Bij binnenkomst, na het scannen van het toegangsticket, krijgt iedereen een polsbandje, waarmee je zonder problemen het terrein op en af kunt.

Wat gebeurt er als het regent?

Alle podia zijn overdekt, dus de concerten gaan bij regen gewoon door. Bij bijna alle concerten zit het publiek droog in en tent, behalve bij podium Het Veld. Ook kan het druk zijn bij de andere podia, waardoor je niet altijd gegarandeerd bent van een droog plekje. Daarom raden we je aan om goede regenkleding mee te nemen!

Kan ik zitten?

Bij alle podia staan banken (en enkele stoelen met een rugleuning) om tijdens de concerten op te zitten. Afhankelijk van het aantal toehoorders en de capaciteit van de tent kan je dus gewoon zittend luisteren. Bij de horeca op het terrein zijn voldoende zitplekken.

Kan ik parkeren bij het festival?

Ja, bezoekers kunnen parkeren op het officiële wonderfeel parkeerterrein. Een parkeerkaart kan via www.wonderfeel.nl/tickets gekocht worden.

Zijn er parkeerplaatsen voor mindervaliden?

Ja, er zijn speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden aan de Franse Kampweg 2, 1243 JC 's-Graveland. Met een mindervalidenparkeerkaart heb je toegang tot deze parkeerplaatsen.

Worden er tickets aan de deur verkocht?

Alleen als het evenement niet in de voorverkoop uitverkoopt, worden er tickets aan de deur verkocht. Dus als je verzekerd wilt zijn van je ticket, koop deze dan vooraf online. Vorig jaar was Wonderfeel in de voorverkoop uitverkocht.

Nemen jullie tickets terug?

Helaas kunnen we geen tickets terugnemen. Mocht je geen vriend(in) blij kunnen maken met je ticket, dan adviseren we om deze aan te bieden via www.ticketswap.nl.

Moet ik mijn e-ticket uitprinten?

Nee, het scannen vanaf een telefoon of tablet is mogelijk. Mits het scherm op volledige helderheid staat.

Is mijn kaartje overdraagbaar?

Het ticket zelf staat niet op naam en kan dus aan iemand anders worden gegeven. LET OP: nadat je je ticket voor een polsbandje hebt omgeruild bij de entrée van het festivalterrein, is deze niet meer overdraagbaar. Ben je zelf op zoek naar een kaartje? Lees dan hier hoe je signalen kan herkennen van een zwartverkoper of fraudeur: www.weetwaarjekoopt.nl

Wat moet ik doen als ik mijn kaartje ben kwijtgeraakt?

Neem contact op via https://customerservice.paylogic.com/hc/nl

Kan ik ook een kaartje voor een specifiek concert kopen?

Nee, je kunt geen kaartje voor een specifiek concert kopen. Ook kunnen er geen stoelen worden gereserveerd voor een specifiek concert.

LOCATIE EN BEREIKBAARHEID

Waar vindt het festival plaats?

Wonderfeel vindt plaats op het landgoed Schaep en Burgh in ‘s-Graveland.

Hoe kan ik Wonderfeel met de auto bereiken?

Wonderfeel vindt plaats op het landgoed Schaep en Burgh in ‘s-Graveland. Het evenement wordt aangegeven met bewegwijzering op de openbare weg. Gebruik als je met de auto komt het adres Franse Kampweg 2, 1243 JC 's-Graveland (let op: niet Bussum) in je navigatiesysteem, dit is het adres van de parkeerplaats en de festivalentrée.

We raden aan je parkeerticket voorafgaand aan het festival via de ticketshop www.wonderfeel.nl/tickets te kopen. Voor mindervaliden zijn speciale parkeerplaatsen op Franse Kampweg 2. Met een mindervalidenparkeerkaart heb je toegang tot deze parkeerplekken.

Hoe kan ik Wonderfeel met het OV bereiken?

Het festivalterrein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer via station Hilversum. Tussen station Hilversum en het festivalterrein rijden pendelbussen. Tickets voor de pendelbus kunnen ook via www.wonderfeel.nl/tickets gekocht worden. Een actueel busschema staat t.z.t. op www.wonderfeel.nl/routebeschrijving en in de Wonderfeel-app.

Hoe kan ik Wonderfeel met de fiets bereiken?

Op station Bussum Zuid en Hilversum kan je een OV-fiets huren, waarmee je in zo'n 20 minuten naar Noordereinde 62 in 's-Graveland fietst. Kom je uit Amsterdam? Vanaf het Amsterdamse metrostation Gaasperplas (metro 53) is het nog geen 15 kilometer fietsen naar het festivalterrein!

Hoe kan ik Wonderfeel te voet bereiken?

Via treinstation Bussum Zuid is het, over de heide, ruim een half uur lopen tot aan de ingang van het festivalterrein. Vanaf dat station loop je in een kwartier naar camping De Fransche Kamp.

 

Hoever is het lopen naar Camping De Fransche Kamp?

Het is ongeveer 20-30 minuten lopen naar de camping vanaf het festivalterrein.

Kan ik met een camper op Camping De Fransche Kamp kamperen?

In principe kan je alleen met een tent of vouwwagen op de camping kamperen. We raden je aan hierover eventueel contact op te nemen met de camping via telefoonnummer 035 69 11 832.

Heb ik een parkeerkaart nodig als ik op de camping sta?

Nee, dat is niet nodig. Je kan vanaf de camping lopend naar het festivalterrein. Campinggasten kunnen via de achteruitgang van het festivalterrein naar binnen, maar moeten op de eerste dag wel hun polsbandje ophalen bij de vooringang.

Waar vind ik extra informatie over de camping en de faciliteiten daar?

Kijk voor meer informatie over de camping op www.defranschekamp.nl.

PROGRAMMA

Waar vind ik het programma online?

Op www.wonderfeel.nl/programma-2020 vind je het programma. Het blokkenschema zal later op de website verschijnen.

Kan ik het blokkenschema printen?

Ja! T.z.t. kun je via www.wonderfeel.nl/programma zowel het blokkenschema als de plattegrond downloaden. Tijdens Wonderfeel krijg je bij de entree ook een gratis programmaboekje met plattegrond en blokkenschema.

Op welke dag speelt mijn favoriete ensemble?

Binnenkort kun je via www.wonderfeel.nl/musici zoeken op naam, waardoor snel te zien is wanneer je favoriete ensemble of musicus optreedt.

BETALEN

Hoe kan ik betalen?

Op Wonderfeel betaal je met munten. Deze zijn verkrijgbaar bij de diverse muntenkassa’s en –automaten (zie plattegrond). Bij alle kassa's kun je pinnen, bij de muntenkassa’s op Het Veld en bij De Vijver kun je zowel pinnen als met cash betalen. Onze merchandise, te koop bij het Infopunt op Het Veld, kun je zowel met munten als met pin betalen. Niet gebruikte hele munten kunnen tot een half uur voor sluitingstijd retour genomen worden bij de muntenkassa op Het Veld. Bij de uitgang kun je je niet gebruikte munten ook doneren aan Natuurmonumenten, het komt dan ten goede aan de natuur van de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen waar Schaep en Burgh onderdeel van is.  Je kan op het terrein helaas niet met creditcard betalen of cashgeld opnemen.

Wat is de muntprijs?

De muntprijs voor Wonderfeel 2020 wordt binnenkort bekendgemaakt.

Kan ik pinnen?

Bij de muntenkassa’s kun je pinnen. Parkeerkaarten kunnen ook met pin betaald worden bij de entree van het parkeerterrein. Bij de bus kan ook gepind worden.

OVERIG

Mag er gerookt worden op het festivalterrein?

Op het festivalterrein mag niet gerookt worden buiten één rookzone op Het Veld  (aangegeven op de plattegrond).