Frequently Asked Questions Wonderfeel 2020

ALGEMEEN

Gaat Wonderfeel 2020 door?

Tot onze spijt gaat Wonderfeel 2020 niet door. De 6e editie van Wonderfeel zal plaatsvinden op 16, 17 en 18 juli 2021.

Waarom is per 9 april al besloten het festival te annuleren?

Onze kaartverkoop, die begin maart zo veelbelovend van start ging, ligt sinds het van kracht zijn van de corona-maatregelen stil. Dat verbaast natuurlijk niet, maar resulteert wel in grote financiële onzekerheid over die 52% van onze totale inkomsten. Op dit moment heeft onze overheid alle vergunning-houdende evenementen tot 1 juni verboden. Of de kaartverkoop daarna weer aantrekt is onzeker. In Denemarken is de periode verlengd tot en met augustus, in België worden binnenkort ook alle grote zomerfestivals geannuleerd op last van de overheid. De kans dat de maatregelen voor evenementen na 1 juni ook in Nederland van kracht blijven, is aanwezig. Daarnaast twijfelen ook fondsen en sponsoren over hun financiële ondersteuning. Alles bij elkaar opgeteld heeft de directie moeten besluiten Wonderfeel te annuleren om zo niet ook toekomstige edities in gevaar te brengen.

Is er gekeken naar een (veilig) alternatief?

We hebben diverse scenario’s uitgewerkt: van verplaatsen tot verkleinen van Wonderfeel. Verplaatsen naar augustus of september – nog los van alle onzekerheid over die periode – betekent voor collega-festivals en onszelf extra concurrentie. Ook wordt de financiële onzekerheid vergroot door het vele extra werk waarvoor we op dit moment geen financiële dekking hebben. Na september wordt het te koud voor een buitenfestival. Het scenario van een kleiner Wonderfeel hebben we serieus overwogen, maar blijkt financieel onhaalbaar. Bovendien willen wij een volwaardige Wonderfeel-editie organiseren, wat met veel minder geld simpelweg niet mogelijk is.

Worden de artiesten betaald?

De artiesten – musici, dansers, dichters, sprekers – die dit jaar op Wonderfeel zouden optreden hebben over de annulering apart bericht gekregen. Wij zijn op dit moment in gesprek met fondsen en overheden die Wonderfeel 2020 ondersteunen in de hoop dat wij de musici kunnen ondersteunen door middel van een tegemoetkoming. Wanneer we hier meer over weten, zullen we hen daarover informeren.

Kan ik helpen?

Heel graag! Dat kan door een bedrag te doneren via deze pagina. Maar een hartverwarmend bericht via info@wonderfeel.nl of sociale media vinden wij ook heel fijn! We zullen de donaties enerzijds gebruiken om de musici te ondersteunen met een tegemoetkoming en anderzijds om de gemaakte kosten voor Wonderfeel 2020 te dekken.

Ik zou vrijwilliger zijn bij Wonderfeel 2020. Ben ik dat ook bij de volgende editie?

We zouden het heel fijn vinden om je volgend jaar als vrijwilliger op Wonderfeel 2021 te verwelkomen! Hiervoor wordt je begin 2021 benaderd door onze collega Cees.

Wanneer is Wonderfeel weer?

Save the dates: de zesde editie van Wonderfeel vindt plaats op 16, 17 en 18 juli 2021!

Wanneer start de kaartverkoop voor Wonderfeel 2021?

Op 8 maart 2021 start de kaartverkoop voor Wonderfeel 2021. Een week eerder, op 1 maart, kunnen de Vrienden van Wonderfeel alvast hun tickets bestellen.

VOOR KAARTKOPERS

Blijven mijn tickets geldig voor volgend jaar?

U kunt ervoor kiezen uw ticket(s) door te schuiven naar Wonderfeel 2021. Dit kan door hier het formulier in te vullen. U ontvangt dan vergelijkbare ticket(s) voor Wonderfeel 2021 per mail.

Ik wil mijn ticket graag (gedeeltelijk) aan Wonderfeel doneren, hoe doe ik dat?

Wat fijn dat u uw ticket(s) geheel of gedeeltelijk aan Wonderfeel wilt doneren! Dat kan via dit formulier.

Wat als ik nu al weet dat ik op de data van Wonderfeel 2021 (16-18 juli) niet kan?

Het is uiteraard ook mogelijk om uw geld teruggestort te krijgen. Ook kunt u kiezen voor het geheel of gedeeltelijk doneren van uw ticket(s). Ook hiervoor vult u hier het formulier in.

Ik wil een deel van mijn bestelling doorschuiven naar volgend jaar, en de rest terugkrijgen of doneren, kan dat?

Dat is helaas niet mogelijk. Wel kunt u het volledige bedrag van uw ticket(s) terugkrijgen (minus de servicekosten) én daarnaast doneren via deze link.

Wat gebeurt er met mijn 'donatietickets'?

Uw donaties aan Natuurmonumenten en voor een nog duurzamer Wonderfeel nemen we graag mee naar 2021. Dit geldt ook voor de Geef-een-Toegift-tickets.

Wat gebeurt er met de (gedeeltelijke) donatie van mijn ticket(s)?

We gebruiken uw donatie enerzijds om de musici te ondersteunen met een tegemoetkoming en anderzijds om de gemaakte kosten voor Wonderfeel 2020 te dekken.

Ik heb al een plek op de camping geboekt, kan ik dat nog annuleren?

Neem in dat geval even contact op met de Fransche Kamp, zij helpen je dan verder.

VOOR MUSICI

Is er nog een kans dat Wonderfeel tóch doorgaat?

Ook als na 1 juni alles weer onmiddellijk als vanouds is – wat we natuurlijk heel graag willen, maar niet realistisch lijkt – zal Wonderfeel niet doorgaan. 😢

Wanneer weten jullie iets over een mogelijke betaling?

Op dit moment zijn we in gesprek met fondsen en overheden over hun ondersteuning van Wonderfeel 2020. Veel fondsen geven aan coulant te willen zijn, maar elke annulering wordt apart behandeld. Dit betekent dat het nog even kan duren voordat wij duidelijkheid hebben over hoeveel geld er beschikbaar is om uiteindelijk te verdelen. Hoe die verdeling eruit zal zien hangt dus van het beschikbare budget af. Zodra we meer duidelijkheid hebben, zullen we contact opnemen.

Wat betekent het annuleren voor de booking fees?

De booking fees komen helaas te vervallen.

Ik heb al kosten gemaakt voor Wonderfeel 2020. Kan ik die declareren?

Als je je reis al geboekt hebt, vragen we je deze te annuleren en de kosten ervan te verhalen op de reisorganisator. Is dit geen optie, dan kunnen we in overleg kijken of het mogelijk is dat Wonderfeel je kosten vergoedt. Neem hiervoor en voor andere gemaakte kosten contact op met naomi@wonderfeel.nl of kayleigh@wonderfeel.nl.

Schuift mijn optreden door naar 2021?

Voor 2021 hadden we inmiddels ook al diverse ensembles uitgenodigd, wat het volledig kopiëren van Wonderfeel 2020 naar volgend jaar niet mogelijk maakt. Het doorschuiven van optredens bekijken we per geval.