Frequently Asked Questions

TICKETS EN TOEGANG

Wat zijn de openingstijden van Wonderfeel?

Het Wonderfeelfestivalterrein gaat om 10:30 uur open en sluit op alle dagen om middernacht. Niet gebruikte munten kunnen tot een half uur voor sluitingstijd retour genomen worden bij de muntenkassa op Het Veld.

Wat ontvang ik voor de ticketprijs?

Het ticket verschaft toegang tot het festivalterrein én alle activiteiten. Eten en drinken zijn niet inbegrepen.

Moeten kinderen ook betalen?

Kinderen kunnen gratis naar Wonderfeel. Deze kaarten moeten wel in de online ticketshop worden besteld. Bezoekers onder de 16 jaar zijn welkom onder begeleiding van een meerderjarige. 

Is er kinderopvang op het terrein?

Tot onze spijt is het niet mogelijk kinderopvang op het terrein te organiseren volgens de wettelijke regelgeving.

Is het festivalterrein rolstoeltoegankelijk?

Ja, Wonderfeel is rolstoeltoegankelijk, er zijn speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden en er zijn drie mindervalidentoiletten op het festivalterrein. Wel is het terrein onverhard en staan sommige podia op het gras. We adviseren daarom een rolstoel met dikkere banden en een begeleider mee te nemen. Voor mindervaliden zijn speciale parkeerplaatsen op Franse Kampweg 2. Met een mindervalidenparkeerkaart heb je toegang tot deze parkeerplaatsen. We vragen je vriendelijk vooraf een e-mail te sturen naar service@wonderfeel.nl, zodat wij voor voldoende plekken kunnen zorgen.

Mag ik eten en drinken meenemen?

Nee, het meebrengen van eigen drank en etenswaren, glas en blik is niet toegestaan. Per persoon is één plastic flesje van maximaal 500 ml water toegestaan. Er zijn drinkpunten aanwezig. De inkomsten uit horeca zijn een belangrijke inkomstenbron voor Wonderfeel en dragen zodoende bij aan de continuïteit van het festival. Het festival zorgt voor voldoende aanbod en een gevarieerde prijsstelling.

Kan ik op hoge hakken naar Wonderfeel?

Tuurlijk, maar we raden het wel af. Het festivalterrein bestaat uit gras en onverharde paden. We zouden graag voorkomen dat onze EHBO-ers verzwikte enkels moeten zwachtelen.

Zijn honden op het festivalterrein toegestaan?

Nee, honden kunnen helaas niet mee op het festivalterrein tijdens de drie dagen van het festival. Uiteraard zijn geleidehonden en andere hulphonden wel toegestaan.

Kan ik met mijn toegangsticket het terrein tussendoor op en af?

Zeker. Bij binnenkomst, na het scannen van het toegangsticket, krijgt iedereen een polsbandje, waarmee je zonder problemen het terrein op en af kunt.

Wat gebeurt er als het regent?

Alle podia zijn overdekt, dus de concerten gaan bij regen gewoon door. Bij bijna alle concerten zit het publiek droog in een tent, behalve bij podium Het Veld. Daar raden we je aan een paraplu op te steken of een regenjas aan te trekken.

Kan ik zitten?

Bij alle podia staan banken (en enkele stoelen met een rugleuning) om tijdens de concerten op te zitten. Afhankelijk van het aantal toehoorders en de capaciteit van de tent kan je dus gewoon zittend luisteren. Bij de horeca op het terrein zijn voldoende zitplekken.

Kan ik parkeren bij het festival?

Ja, er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt van het festivalterrein. Een parkeerkaart kan via www.wonderfeel.nl/tickets gekocht worden.

Zijn er parkeerplaatsen voor mindervaliden?

Ja, er zijn speciale parkeerplaatsen voor mindervaliden aan de Franse Kampweg 2, 1243 JC 's-Graveland. Met een mindervalidenparkeerkaart heb je toegang tot deze parkeerplaatsen. We vragen je vooraf een e-mail te sturen naar info@wonderfeel.nl, zodat wij voor voldoende plekken kunnen zorgen.

Worden er tickets aan de deur verkocht?

Alleen als het evenement niet in de voorverkoop uitverkoopt, worden er tickets aan de deur verkocht. Dus als je verzekerd wilt zijn van je ticket, koop deze dan vooraf online. Vorig jaar was Wonderfeel in de voorverkoop uitverkocht.

Nemen jullie tickets terug?

Helaas kunnen we geen tickets terugnemen. Mocht je geen vriend(in) blij kunnen maken met je ticket, dan adviseren we om deze aan te bieden via www.ticketswap.nl.

Moet ik mijn e-ticket uitprinten?

Nee, het scannen vanaf een telefoon of tablet is mogelijk. Mits het scherm op volledige helderheid staat. 

Is mijn kaartje overdraagbaar?

Het ticket zelf staat niet op naam en kan dus aan iemand anders worden gegeven. LET OP: nadat je je ticket voor een polsbandje hebt omgeruild bij de entrée van het festivalterrein, is deze niet meer overdraagbaar. Ben je zelf op zoek naar een kaartje? Lees dan hier hoe je signalen kan herkennen van een zwartverkoper of fraudeur: www.weetwaarjekoopt.nl

Wat moet ik doen als ik mijn kaartje ben kwijtgeraakt?

Neem contact op via https://customerservice.paylogic.com/hc/nl

Kan ik ook een kaartje voor een specifiek concert kopen?

Nee, je kunt geen kaartje voor een specifiek concert kopen. Ook kunnen er geen stoelen worden gereserveerd voor een specifiek concert.

LOCATIE EN BEREIKBAARHEID

Waar vindt het festival plaats?

Wonderfeel vindt plaats op het landgoed Schaep en Burgh in ‘s-Graveland.

Hoe kan ik Wonderfeel met de auto bereiken?

Wonderfeel vindt plaats op het landgoed Schaep en Burgh in ‘s-Graveland. Het evenement wordt aangegeven met bewegwijzering op de openbare weg. Gebruik als je met de auto komt het adres Franse Kampweg 2, 1243 JC 's-Graveland (let op: niet Bussum) in je navigatiesysteem, dit is het adres van de parkeerplaats en de festivalentrée.

We raden aan je parkeerticket voorafgaand aan het festival via de ticketshop www.wonderfeel.nl/tickets te kopen. Voor mindervaliden zijn speciale parkeerplaatsen op Franse Kampweg 2. Met een mindervalidenparkeerkaart heb je toegang tot deze parkeerplekken. We vragen je vooraf een e-mail te sturen naar info@wonderfeel.nl, zodat wij voor voldoende plekken kunnen zorgen.

Hoe kan ik Wonderfeel met het OV bereiken? 

Het festivalterrein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer via station Hilversum. Tussen station Hilversum en het festivalterrein (halte: Stichtse Kade) rijden pendelbussen. Tickets voor de pendelbus kunnen ook via www.wonderfeel.nl/tickets gekocht worden. Een actueel busschema staat t.z.t. op www.wonderfeel.nl/routebeschrijving en in de Wonderfeel-app.

Hoe kan ik Wonderfeel met de fiets bereiken? 

Op station Bussum Zuid en Hilversum kan je een OV-fiets huren, waarmee je in zo'n 20 minuten naar Noordereinde 60 in 's-Graveland fietst. Kom je uit Amsterdam? Vanaf het Amsterdamse metrostation Gaasperplas (metro 53) is het nog geen 15 kilometer fietsen naar het festivalterrein!

Hoe kan ik Wonderfeel te voet bereiken?

Via treinstation Bussum Zuid is het, over de heide, ruim een half uur lopen tot aan de ingang van het festivalterrein. Vanaf dat station loop je in een kwartier naar camping De Fransche Kamp. Beide routes staan aangegeven met borden.

Hoever is het lopen naar Camping De Fransche Kamp?

Het is ongeveer 20 minuten lopen naar de camping vanaf het festivalterrein.

Kan ik met een camper op Camping De Fransche Kamp kamperen?

In principe kan je alleen met een tent of vouwwagen op de camping kamperen. We raden je aan hierover eventueel contact op te nemen met de camping via telefoonnummer 035 69 11 832.    

Heb ik een parkeerkaart nodig als ik op de camping sta?

Nee, dat is niet nodig. Je kan vanaf de camping lopend naar het festivalterrein. Houd wel rekening met een wandeling van circa 20 minuten naar de achteruitgang van het festivalterrein. 

Waar vind ik extra informatie over de camping en de faciliteiten daar?

Kijk voor meer informatie over de camping op www.defranschekamp.nl.

PROGRAMMA

Waar vind ik het programma online?

Op www.wonderfeel.nl/programma vind je het programma. Klik op de blokjes in het blokkenschema voor meer informatie over de musici en hun programma.

Kan ik het blokkenschema printen?

Ja! Kijk daarvoor op www.wonderfeel.nl/programma. Tijdens Wonderfeel krijg je ook een gratis programmaboekje met plattegrond en blokkenschema.

Op welke dag speelt mijn favoriete ensemble?

Op www.wonderfeel.nl/musici kun je zoeken op naam, waardoor snel te zien is wanneer je favoriete ensemble of musicus optreedt.

BETALEN

Hoe kan ik betalen?

Op Wonderfeel betaal je met munten. Deze zijn verkrijgbaar bij de diverse muntenkassa’s en –automaten (zie plattegrond). Bij alle kassa's kun je pinnen, bij de muntenkassa’s op Het Veld en bij De Vijver kun je zowel pinnen als met cash betalen. Onze merchandise, te koop bij het Infopunt op Het Veld, kun je zowel met munten als met pin betalen. Eén munt kost € 2,60 en is breekbaar in twee eenheden van € 1,30. Niet gebruikte munten kunnen tot een half uur voor sluitingstijd retour genomen worden bij de muntenkassa op Het Veld. Bij de uitgang kun je je niet gebruikte munten ook doneren aan Natuurmonumenten, het komt dan ten goede aan de natuur van de ’s-Gravelandse Buitenplaatsen waar Schaep en Burgh onderdeel van is.  Je kan op het terrein helaas niet met creditcard betalen of cashgeld opnemen. Een parkeerkaart kost € 7,50 en is drie dagen geldig. Je kan deze alvast online kopen via www.wonderfeel.nl/tickets.

Wat is de muntprijs?

De muntprijs is € 2,60. De munten zijn deelbaar in twee eenheden van € 1,30.

Kan ik pinnen?

Bij de muntenkassa’s kun je pinnen. Parkeerkaarten kunnen ook met pin betaald worden bij de entree van het parkeerterrein.    

OVERIG

Mag er gerookt worden op het festivalterrein?

Vanwege de weersomstandigheden geldt voor Wonderfeel 2018 een algeheel rookverbod op het festivalterrein en de parkeerplaats.