Keep an Eye Productieprijs 2020 toegekend aan Akim Moiseenkov

Multi-instrumentalist Akim Moiseenkov ontving donderdag 5 maart de Keep an Eye Productieprijs 2020. Aan de prijs, opgezet in samenwerking met festival Wonderfeel, is een geldbedrag verbonden van tienduizend euro. De nieuwe soloshow van Moiseenkov zou tijdens Wonderfeel 2020 in première gaan. Nu gaat de productie in première op 6 september tijdens het Italiaanse Mittelfest.  

De jaarlijkse Keep an Eye Productieprijs is in het leven geroepen om jonge creatieve makers in staat te stellen hun eigengereide artistieke ideeën en ambities tot leven te wekken. Met het geldbedrag kunnen zij een nieuwe, complete podiumproductie ontwikkelen die tijdens het festival Wonderfeel in première gaat en daarna langs andere festivals toert. Muziek staat daarin centraal, maar daarnaast wordt van de winnaar verwacht een samenwerking aan te gaan met andere (kunst)disciplines. Financieel wordt de prijs mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation; Wonderfeel faciliteert en ondersteunt de winnaar tijdens het proces en de uitvoering.

De prijs werd uitgereikt door een vakjury, bestaande uit Martin Fondse (componist), Kenne Peters (muziekprogrammeur Musis en Stadstheater Arnhem), Willemijn Mooij (directeur Nederlandse Bachvereniging) en Fedor Teunisse (Artistiek leider Slagwerk Den Haag en Asko|Schönberg)

Akim Moiseenkov (bekend van zijn ensembles PERFORATOR en Stopcontact) is een componist, performer, muzikant, zanger en uitvinder van elektronische instrumenten. Voor zijn onemanshow gooit hij als atheïst alles in de blender voor een zoektocht naar zijn eigen geloof. Een serieuze voorstelling met humor voor wie het ook even niet meer weet.

De Keep an Eye Foundation houdt de ogen open voor jonge, veelbelovende talenten in verschillende disciplines. Zij krijgen dankzij beurzen, prijzen, shows en festivals de kans om hun talent te presenteren en te ontwikkelen en bovenal hun creatieve dromen te verwezenlijken. De stichting werkt veelal samen met gerenommeerde opleidingen en instellingen in Nederland. Keep an Eye streeft verder naar uitwisseling tussen de verschillende disciplines en opleidingen. Dit om het werk eens in een ander perspectief te zien.