Wonderfeel voor kids!

Voor kinderen is er tijdens Wonderfeel ontzettend veel te doen! Elke festivaldag is er tussen 12:00 en 18:00 uur een doorlopend kinderprogramma met voorstellingen, knutselen, waterbeestjes zoeken, workshops, broodjes bakken, etc. 

Hieronder vind je het programma van Wonderfeel 2018.

 

Knutselen met Jorinde Verweij

Als er iets is wat ontwerpster Jorinde Verweij leuk vindt, dan is het oude spullen omtoveren tot mooie nieuwe dingen. In deze workshop leert ze jong en oud hoe je een muziekinstrument kunt maken uit gerecycled materiaal. Vrije inloop! Kinderen onder de 6 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Elke dag tussen 12:00-14:00 en 15:00-17:00 uur in Het Dorp

Het strijkkwartet van Meneer Sax (6+)

Een echte fanfare! Dat klinkt feestelijk, maar wat als de fanfare geen zin meer heeft in al dat marcheren? Of als er onderlinge jaloezie ontstaat? In deze voorstelling van Oorkaan speelt de fanfare, vertolkt door het sprankelende Ebonit Saxofoonkwartet, muziek van onder anderen Ligeti, Ravel en Bach op het pleintje waar Meneer Sax woont. Wie dat is, merken we pas als de deur van zijn geheimzinnige huisje eindelijk opengaat…

Blind Cinema

Geblinddoekte volwassenen zitten in een zaaltje. Er wordt een film vertoond. Achter iedere rij zit een rij kinderen die zachtjes beschrijven wat er te zien is. Of althans: ze proberen dat. Want voor wat ze zien, liggen lang niet altijd woorden klaar. Samen met de soundtrack en het zoekende en tastende gefluister krijgen de potentie en de beperkingen van taal als communicatiemiddel een volkomen nieuwe dimensie. 

Atelier op Wielen

Laat je prikkelen door de muziek en breng dat wat je hoort in beeld! Bij Het Atelier op Wielen creëer je jouw eigen muzikale compositie op papier. Het rollende atelier is ingericht als drukkerswerkplaats. Op een proefdrukpers, typemachine en een pastadraaier maak je samen met Kunstmakkers een verbeelding van de muziek met Lego, vondsten uit de natuur en antieke houten letters. 
Elke dag tussen 14:00-17:00 uur in Het Dorp

Poppenkast

'Poppenkast is slapstick', zegt Egon Adel, vaste bespeler van de Poppenkast op de Dam. Speciaal voor Wonderfeel maakte hij een voorstelling in de traditie van dit eeuwenoude volkstheater, waarin de immer luie Jan Klaassen, de eeuwig mopperende Katrijn en de onvermijdelijke slechterik als altijd de show stelen.

Elke dag in De Schuur én in Het Dorp. Kijk voor tijden in het blokkenschema.

De Stilte: 3x3

Je ziet een danser en een muzikant, maar toch zie je geen dansje op muziek. In 3 x 3 minuten improviseren jonge kunstenaars op een dansvloer van ook al 3 x3 een Gesamtkunstwerkje waarin beiden uit hun comfort zone worden gelokt. Anders gezegd: je wordt om je oren geslagen met verrassende beelden. De aanwezige kinderen mogen na afloop proberen die in woorden te vangen.

Zaterdag om 11:30 en 14:00 uur; zondag om 11:30 uur

Zelf Zingen met Emma Rekers

Heb je van alles gehoord en bekeken? Dan is het nu tijd om zélf muziek te maken. Emma Rekers, dirigent en muziekdocent, is een kei in iedereen laten zingen. Van groot tot klein. Enne, je hebt je stem altijd bij je. Dus sluit je aan, en kom lekker zingen!

Broodjes bakken

Heb je door al dat buitenspelen ineens een rommelende maag? Kom dan naar het kampvuur en bak je eigen broodje. Aan een stok, draaien en draaien maar! Opletten dat 'ie niet verbrandt en dan meteen opeten, want warm zijn ze het allerlekkerst.

Wandeling door de natuur

Hou je van vogels spotten en planten zoeken? En heb je wel eens een rivierkreeft gezien? Ontdek met Ariana Schippers de natuur van Wonderfeel. 
Zaterdag en zondag om 18:00 uur (40 min.)

Groovetrotters

'Een wereldberoemde percussionist ontmoet een trommelende straatveger. Dat geeft natuurlijk wat probleempjes. Maar met hulp van het publiek, dat wordt aangemoedigd zijn ritmische steentje bij te dragen, ontdekken de heren dat ze meer gemeen hebben dan gedacht. Een aanstekelijke voorstelling voor jong en oud met trommelmuziek uit vele culturen en subculturen.

De Koning van Katoren (6+)

Een muzikaal sprookje voor jong en oud, naar het boek van Jan Terlouw. Een verhaal over vreemde vogels, bomen vol bommen, dreigende draken, knallende kerken, nare neuzen en een sinistere stoel.

Waterbeestjes zoeken

Vijver en slootjes lijken stil, maar stiekem leven er allerlei bijzondere diertjes. Ga met een schepnet op pad om ze te zoeken én te vangen. 

Fotogrammen maken (4+)

Hou je van fotograferen en ben je benieuwd hoe dat 100 jaar geleden ging? Kom dan een fotogram maken! Eerst mag je zelf op het festivalterrein een blaadje, veer of bloemetje zoeken en daarvan maak je onderleiding van Annemarie van Buuren en Arjan Verschoor een afdruk op fotopapier in hun donkere kamer. Als ze eenmaal opgedroogd zijn aan de waslijn, mag je je fotogram mee naar huis nemen! 
Elke dag tussen 13:00-15:00 en 16:00-18:00 uur in Het Dorp