Wonderfeel voor kids!

Voor kinderen is er tijdens Wonderfeel ontzettend veel te doen! Elke festivaldag is er tussen 12:00 en 18:00 uur een doorlopend kinderprogramma met voorstellingen, knutselen, waterbeestjes zoeken, workshops, broodjes bakken, etc. 

En: toegang is gratis voor kinderen en jongeren t/m 18  jaar! Zij hebben wel een toegangsticket nodig, dat je via de ticketshop kunt bestellen. 

Hieronder vind je een voorproefje van het programma, houd de website in de gaten voor updates!

 

Knutselen met Jorinde Verweij

Als er iets is wat ontwerpster Jorinde Verweij leuk vindt, dan is het oude spullen omtoveren tot mooie nieuwe dingen. In deze workshop leert ze jong en oud hoe je een muziekinstrument kunt maken uit gerecycled materiaal. Kinderen onder de 6 jaar onder begeleiding van een volwassene.

 

Klei Atelier


In het reizende Klei Atelier van Hanna de Mink kan iedereen aan de slag met klei, verf en gereedschap. Monsters, prinsessen, gekke dieren: tover ze tevoorschijn met je handen, ogen én een snufje inspiratie. Je zelfgemaakte beeldje neem je mee naar huis!

Voorstellingen

Elke dag kun je naar een kindervoorstelling vol muziek: De Grote Pinguïn en Bananen Show door het Ardemus Saxofoonkwartet, De Gebroeders Kist door de slagwerkers van Percossa, een spannende dansvoorstelling door De Stilte en Wakker Worden, het baroksprookje door Belgrade Baroque en acteur Erik van der Horst. Kijk in het blokkenschema voor alle voorstellingen!

Poppenkast

'Poppenkast is slapstick', zegt Egon Adel, vaste bespeler van de Poppenkast op de Dam. Speciaal voor Wonderfeel maakte hij een voorstelling in de traditie van dit eeuwenoude volkstheater, waarin de immer luie Jan Klaassen, de eeuwig mopperende Katrijn en de onvermijdelijke slechterik als altijd de show stelen.

Broodjes bakken

Heb je door al dat buitenspelen ineens een rommelende maag? Kom dan naar het kampvuur en bak je eigen broodje. Aan een stok, draaien en draaien maar! Opletten dat 'ie niet verbrandt en dan meteen opeten, want warm zijn ze het allerlekkerst.

Instrumententuin


Heb je altijd al eens op een viool willen spelen? Of op een hobo, klarinet, trompet of misschien zelfs een cello? Probeer tijdens de Instrumententuin op Wonderfeel allerlei instrumenten uit! De Instrumententuin wordt georganiseerd in samenwerking met Entrée Junior, het juniorenlidmaatschap van Het Concertgebouw en Het Koninklijk Concertgebouworkest in Amsterdam.

Zelf Zingen met Emma Rekers

Heb je van alles gehoord en bekeken? Dan is het nu tijd om zélf muziek te maken. Emma Rekers, dirigent en muziekdocent, is een kei in iedereen laten zingen. Van groot tot klein. Enne, je hebt je stem altijd bij je. Dus sluit je aan, en kom lekker zingen!

Waterbeestjes zoeken


Vijver en slootjes lijken stil, maar stiekem leven er allerlei bijzondere diertjes. Ga met een schepnet op pad om ze te zoeken én te vangen.