Ga naar hoofdinhoud

Keep an Eye Productieprijs

Componist, saxofonist en visueel kunstenaar Celia Swart is de trotse winnaar van de Keep an Eye Productieprijs 2021. Aan de prijs, opgezet door de Keep an Eye Foundation in samenwerking met Wonderfeel, is een geldbedrag verbonden van tienduizend euro. De nieuwe productie die Swart met deze prijs ontwikkelt gaat tijdens Wonderfeel 2021 in première.

De prijs

De jaarlijkse prijs biedt jonge creatieve makers de kans hun artistieke ideeën en ambities waar te maken. Met het geldbedrag van tienduizend euro ontwikkelen ze een nieuwe, complete podiumproductie die tijdens het festival Wonderfeel in première gaat en – wanneer de coronamaatregelen dat dit jaar toelaten – daarna langs andere festivals toert. Muziek staat daarbij centraal, maar van de winnaar wordt verwacht dat hij/zij ook een samenwerking aangaat met andere (kunst)disciplines. Financieel wordt de prijs mogelijk gemaakt door de Keep an Eye Foundation; Wonderfeel ondersteunt de winnaar bij het proces en de uitvoering.

De vakjury

De prijs wordt uitgereikt door een vakjury, die bestaat uit Martin Fondse (componist), Kenne Peters (muziekprogrammeur Musis en Stadstheater Arnhem), Willemijn Mooij (directeur Nederlandse Bachvereniging), Masa Spaan (programmeur klassieke muziek De Doelen en programmeur bij Wonderfeel) en Fedor Teunisse (artistiek leider Slagwerk Den Haag en Asko|Schönberg)

De winnares

De veelzijdige Celia Swart (1994) is componist, saxofonist en visueel kunstenaar.

Celia Swart Karmit Fadael

Nadat ze in 2018 afstudeerde aan het Koninklijk Conservatorium schreef ze composities voor het Ricciotti Ensemble, Residentie Orkest, Concertgebouworkest, Nieuw Ensemble, Kluster5 en haar eigen jazzgroep SWART. Haar muziek is abstract, dramatisch en een vleugje minimalistisch. Haar tekeningen, stop-motion animatie en fotografie sluiten naadloos aan bij haar harmonische en melodieuze composities. Nadat ze eerder werd genomineerd voor de Tera de Marez Oyens Award en de International Rostrum of Composers heeft ze nu, na violiste Diamanda Dramm en multi-instrumentalist Akim Moiseenkov, de derde Keep an Eye Productieprijs in de wacht gesleept.

Foto Karmit Fadael

De Keep an Eye Foundation

De Keep an Eye Foundation houdt de ogen open voor jonge, veelbelovende talenten in verschillende disciplines. Zij krijgen met beurzen, prijzen, shows en festivals de kans om hun talent te presenteren en ontwikkelen en hun creatieve dromen te verwezenlijken. De stichting werkt veelal samen met gerenommeerde opleidingen en instellingen in Nederland. Keep an Eye streeft verder naar uitwisseling tussen de verschillende disciplines en opleidingen. Dit om het werk eens in een ander perspectief te zien.