Bomen over Boeken

Nieuw op Wonderfeel is dit jaar het literaire programma in samenwerking met BookSpot, onze buren van buitenplaats Boekesteyn. Op zaterdag 21 en zondag 22 juli komen vier schrijvers naar Het Capitool op Het Veld om over hun meest recente werk te praten. Peter Buwalda vertelt over zijn roman Otmars zonen, die in september dit jaar verschijnt en waarin Beethoven een belangrijke rol speelt. Arthur Japin wordt geïnterviewd over zijn boek Kolja waarin Tsjaikovski domineert. Op zondag vertelt P.F. Thomése over het raakvlak tussen literatuur en klassiek muziek en wordt componist Theo Loevendie geïnterviewd over zijn memoires. Op beide dagen schuiven ook Wonderfeel-musici aan die over hun favoriete boek vertellen. Op zaterdag is de presentatie in handen van Bart Gielen, bekend van Barts BoekenClub, en op zondag van onze presentatrice van Het Veld, Maartje Stokkers. 

 
Kijk voor dagen en tijden in het blokkenschema bij Het Capitool

Peter Buwalda was journalist en redacteur bij verschillende uitgeverijen, en mede-oprichter van het literaire poptijdschrift Wah-Wah. In september 2010 debuteerde hij met de roman Bonita Avenue dat een bestseller werd. In september 2018 komt zijn nieuwe roman uit: Otmars zonen. Bart Gielen interviewt Buwalda  over zijn favoriete componist Beethoven, die een belangrijke rol speelt in Otmars zonen.

 

Arthur Japin

Arthur Japin, een van de succesvolste schrijvers van Nederland, is ambassadeur van BookSpot. Zijn boeken zijn vaak gebaseerd op  historische feiten. Op zaterdag houdt hij een voordracht over zijn boek Kolja. Dat het verhaal vertelt van de doofstomme Kolja die van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski heeft leren praten. Als Tsjaikovski  overlijdt probeert Kolja de waarheid te achterhalen.

 

P.F. Thomése is een van de veelzijdigste schrijvers van ons taalgebied én liefhebber van klassieke muziek. Hij schreef het libretto voor Laika,  een opera van de Nederlandse componist Martijn Padding. Vorig jaar stond Thomése met countertenor Maarten Engeltjes op het podium. Thomése wordt geïnterviewd over het raakvlak tussen literatuur en klassieke muziek en zijn liefde voor 20e-eeuwse componisten.

Het levensverhaal van componist Theo Loevendie laat zich lezen als een roman. Als kleuter werd hij twee keer als vermist opgegeven omdat hij de uitdrukking ‘met de muziek mee’ letterlijk had genomen. In 1947 leende Loevendie een klarinet en ging hij naar het conservatorium: het begin van een indrukwekkende loopbaan. Maartje Stokkers praat met Theo Loevendie over zijn boek: Memoires van een componist.