Wonderfeel@Tergooi brengt patiënten en klassieke muziek samen

Patiënten uit ziekenhuis Tergooi (locatie Hilversum) met music on demand een hart onder de riem steken, dat is de basis van Wonderfeel@Tergooi.

Op initiatief van Wonderfeel spelen vrijdag 20 november om 14:00 uur Ella van Poucke (cello) en Caspar Vos (piano) live vanuit het Muziekcentrum van de Omroep klassieke muziek naar keuze voor twee patiënten in Tergooi. Georges Mutsaerts, directeur van Wonderfeel, en Wencke Fassbender van Tergooi presenteren deze bijzondere samenwerking. Meegenieten? Je kunt het concert hier aankomende vrijdag live volgen!

Over Wonderfeel@Tergooi
Wonderfeel zet zich sterk in voor culturele duurzaamheid. Hiermee willen we klassieke muziek toegankelijk te maken voor iedereen, ook voor doelgroepen die daar normaal minder snel mee in aanraking komen. In dit geval hebben twee patiënten, een oncologiepatiënt en een dialysepatiënt, vooraf muziek mogen uitkiezen van een speellijst die samengesteld is door de musici. Terwijl zij op vrijdagmiddag hun behandeling ondergaan, zullen de musici de stukken live ten gehore brengen en kunnen de patiënten het concert via een iPad volgen.

Georges Mutsaerts: ‘Wonderfeel is meer dan alleen de festivaldagen in de zomer. Wij zien het als een opdracht om door het jaar heen ook verbinding te maken met mensen die door allerlei redenen verstoken blijven van klassieke muziek. Wij kijken enorm uit naar de samenwerking met Tergooi Hilversum, we hopen dat we de patiënten echt kunnen raken en daarmee hun situatie even kunnen verlichten.’