Word vrijwilliger bij WoNDeRFeeL

WF16 ©FoppeSchut LOWres 094 _C6A9053 kopie

Vrijwilligers zijn voor, tijdens en na het festival onmisbaar om Wonderfeel op rolletjes te laten lopen! De vrijwilligerstaken variëren van op- en afbouw en stagemanagement tot crewcatering en van kaartcontrole tot bardienst en kassa.

Ben je ook hands-on, niet vies van de hele dag rondrennen, in topconditie en heel gezellig? En ben je tenminste drie dagen beschikbaar?

Geef je dan hier op als vrijwilliger!

Voor alle vrijwilligers is een campingplek gereserveerd op camping De Fransche Kamp.

 

Lees hieronder meer over de verschillende vrijwilligersteams.

Entrée- en serviceteam
Met een groot en gezellig team vorm je het eerste gezicht van het festival, dat de bezoekers welkom heet en informatie geeft of vragen beantwoordt over het festival. Bij de entrée controleer je de kaartjes van onze bezoekers en deel je polsbandjes uit. Je zorgt dat de bezoekers weten waar ze mogen parkeren met auto en fiets. Je voorkomt samen overlast voor omwonenden en de natuur. Op het festivalterrein help je mee alles netjes te houden. Het festivalterrein is behoorlijk uitgestrekt, dus je bent lekker fysiek bezig. In dit team zullen we veel rouleren zodat je voldoende afwisseling hebt!

Barteam
Natuurlijk wordt er op een festival ook gedronken en misschien wil jij wel de biertjes tappen of de colaatjes inschenken. Het is fijn als je ervaring hebt, geef dat bij je reactie vooral even aan. Enthousiasme, inzet en teamspirit zijn net zo belangrijk! Je werkt met een klein hecht team per bar, waar je ook de voorraden beheert, en je bent samen verantwoordelijk voor een goede verzorging van onze bezoekers.

Kassa
Het kassateam zorgt voor de ticketverkoop bij de entrée, de verkoop van muntjes bij de kassaloketten op het festivalterrein en van onze Wonderfeel-merchandise bij de infobalie op Het Veld. In een overzichtelijk team worden de taken zo verdeeld dat iedereen meerdere plekken van het festivalterrein ziet. Zogenaamde runners zorgen ervoor dat er gerouleerd kan worden. Ben je secuur, heb je een groot verantwoordelijkheidsgevoel en kun je goed hoofdrekenen? Dan is het kassateam wat voor jou!

Flexteam
Tijdens het festival komen er altijd genoeg last minute-klusjes voorbij. Dit kan variëren van het rondbrengen van lunches tot de dienst van een zieke vrijwilliger opvullen. Een hele afwisselende functie, waarbij je op veel verschillende plekken van het festival komt. Soms is het rennen, soms is het stilstaan. Maar er is altijd koffie!

Bouw & breek
Vanaf maandag 15 juli tot en met woensdag 24 juli hebben we een ploeg enthousiastelingen met rechterhanden nodig, die helpt met bouwen, de aankleding van het terrein en/of afbreken op de dagen voor en na het festival. Op de festivaldagen zelf zorgt een standby-team voor bijvoorbeeld het ombouwen van locaties, het openen en afsluiten van het terrein en reparaties of extra aankleding. Je bent een aanpakker en houdt van lekker buiten bezig zijn. Ervaren klussers en spierballen zijn zeker welkom, maar dit is geen vereiste. Je bent wel actief bezig, om met je team te zorgen dat het festival zijn deuren kan openen en het publiek kan genieten van hoe mooi het eruit ziet. Na afloop zorgt dit team ervoor dat het terrein er weer uitziet alsof er nooit een festival heeft plaatsgevonden.

 


Deze teams zitten vol:

Crewcatering
Een kijkje in de keuken van Wonderfeel? In de crewcatering help je onze kok met het verzorgen van alle maaltijden voor de crew (dus ook je medevrijwilligers!) en de musici. Je zorgt ervoor dat iedereen backstage een ontbijt, lunch en diner krijgt. Liefde gaat door de maag… Een zeer dankbare taak dus!

Accreditatie
Bij de accreditatiemedewerkers melden artiesten, crewleden, gasten en vrijwilligers zich om hun polsbandje op te halen en alle informatie te krijgen over het festival. Jij voorziet hen van de juiste info en spullen, zoals consumptiebonnen. Kun jij overzicht houden, ben je secuur en vind je het leuk om met mensen om te gaan? Dan is deze functie wellicht wat voor jou.

Stagecrew
Dit team zorgt ervoor dat alles rondom de podia goed verloopt. Je houdt het draaiboek in de gaten, zorgt dat musici van en naar het podium worden gebracht, dat het publiek welkom wordt geheten en per podium houdt een stagemanager via de portofoon contact met backstage. Een goede stagemanager of -runner houdt overzicht, signaleert calamiteiten op tijd, vindt het niet erg om af en toe heen en weer te lopen tussen de podia of naar backstage en is een stralende gastvrouw of -heer voor publiek en musici!