Dansers

Nieuw op Wonderfeel: dans! 'Maar al te vaak wordt bij de gedachte aan (hedendaagse) dans de associatie gemaakt met de rode pluche van stadsschouwburgen, de donkere gereserveerdheid van de black box theaters of de opgeklopte grandeur in ballet- en operahuizen. Het kan echter ook anders: Dans op Wonderfeel! Dat is dans in de publieke ruimte, dans in de natuur, dans in het groen.' Dit zijn de woorden van programmeur Samme Raeymaekers, die speciaal voor de 4e editie van Wonderfeel enkele (internationale) dansvoorstellingen selecteerde.

 

WRECK-List of extinct species

Pietro Marullo - choreografie
Jean-Noel Boisse - sound designer
Julie Petite Etienne - lichtdesign
Pietro Marullo en Bertrand Nodet - sculptuur en kostuums

Helena Arraju, Adrien Desbon, Noemi Knecht, Paola Madrid, Anais Van Eycken, Paola di Bella - dansers

WRECK-List of extinct species is een voorstelling waarin dans, geluid en visuele kunst wordt gecombineerd. Een zwart sculptuur, opgeblazen als een enorm plastic kussen, beweegt in de ruimte. Als een jager. Onheilspellend. Het slikt de dansers op en spuugt ze weer uit. Als metafoor van het kapitalisme en menselijk handelen.

vr 20 juli en za 21 juli om 21:45 uur, zo 22 juli om 21:30 uur in De Laan

Tide

Bára Sigfúsdóttir - dans
Eivind Lønning - trompet

In TIDE (Tij) ontmoet de hedendaagse dans van de IJslandse Bára Sigfúsdóttir de experimentele muziek van de Noorse trompettist Eivind Lønning. Dat levert verrassende momenten op. Het duo verstaat de kunst om het publiek te raken: interacties, fricties, parallellen en tegenstellingen tussen de visuele en de auditieve input stimuleert de zintuigen en triggert de verbeelding.

za 21 juli om 15:30 uur op Ongehoord

3x3

Félix Duméril - dansmaker 
Dyanne Donck - componist en muzikant
Martijn Weber - danser

Je ziet een danser en een muzikant, maar toch zie je geen dansje op muziek. In 3 x 3 minuten improviseren jonge kunstenaars op een dansvloer van ook al 3 x 3 een Gesamtkunstwerkje waarin beiden uit hun comfort zone worden gelokt. Anders gezegd: je wordt om je oren geslagen met verrassende beelden. De aanwezige kinderen mogen na afloop proberen die in woorden te vangen.

za 21 juli om 11:30 en 14:00 uur op SOLO en zo 22 juli om 11:30 uur op SOLO

 

 

Flamencojazz

Alfonso Aroca - piano & arrangementen
Jesús Corbacho - zang
Juanfe Perez - basgitaar
Javier Rabadán - percussie
Abel Harana - dans

De nieuwe generatie flamencojazz stuwt de flamencotraditie naar ongekende hoogten. Sinds pianist Alfonso Aroca afgelopen zomer de prijs voor beste flamenco-instrumentalist in Spanje won, worden hij en zijn kwartet overal omarmd. Danser Abel Harana zorgt met zijn voeten voor vlijmscherpe ritmische accenten in de prachtige harmonieën en melodieën van Aroca.

zo 22 juli om 18:00 uur op Het Veld, i.s.m. Flamenco Biënnale Nederland