Wonderfeel for children!

Wonderfeel provides a varied children’s programme that includes arts and crafts, bread-baking and concerts. The program will be announced shortly.

 

Knutselen met Jorinde Verweij

Als er iets is wat ontwerpster Jorinde Verweij leuk vindt, dan is het oude spullen omtoveren tot mooie nieuwe dingen. In deze workshop leert ze jong en oud hoe je een muziekinstrument kunt maken uit gerecycled materiaal. Vrije inloop! Kinderen onder de 6 jaar onder begeleiding van een volwassene.

Het strijkkwartet van Meneer Sax

Een echte fanfare! Dat klinkt feestelijk, maar wat als de fanfare geen zin meer heeft in al dat marcheren? Of als er onderlinge jaloezie ontstaat? De fanfare, vertolkt door het sprankelende Ebonit Saxofoonkwartet, speelt muziek van onder anderen Ligeti, Ravel en Bach op het pleintje waar Meneer Sax woont. Wie dat is, merken we pas als de deur van zijn geheimzinnige huisje eindelijk opengaat…

Blind Cinema

Geblinddoekte volwassenen zitten in een zaaltje. Er wordt een film vertoond. Achter iedere rij zit een rij kinderen die zachtjes beschrijven wat er te zien is. Of althans: ze proberen dat. Want voor wat ze zien, liggen lang niet altijd woorden klaar. Samen met de soundtrack en het zoekende en tastende gefluister krijgen de potentie en de beperkingen van taal als communicatiemiddel een volkomen nieuwe dimensie. 

Atelier op Wielen

Laat je prikkelen door de muziek en breng dat wat je hoort in beeld! Bij Het Atelier op Wielen creëer je jouw eigen muzikale compositie op papier. Het rollende atelier is ingericht als drukkerswerkplaats. Op een proefdrukpers, typemachine en een pastadraaier maak je samen met Kunstmakkers een verbeelding van de muziek met Lego, vondsten uit de natuur en antieke houten letters. 

Poppenkast

'Poppenkast is slapstick', zegt Egon Adel, vaste bespeler van de Poppenkast op de Dam. Speciaal voor Wonderfeel maakte hij een voorstelling in de traditie van dit eeuwenoude volkstheater, waarin de immer luie Jan Klaassen, de eeuwig mopperende Katrijn en de onvermijdelijke slechterik als altijd de show stelen. Elke dag in De Schuur en in Het Dorp.

De Stilte: 3x3

Je ziet een danser en een muzikant, maar toch zie je geen dansje op muziek. In 3 x 3 minuten improviseren jonge kunstenaars op een dansvloer van ook al 3 x3 een Gesamtkunstwerkje waarin beiden uit hun comfort zone worden gelokt. Anders gezegd: je wordt om je oren geslagen met verrassende beelden. De aanwezige kinderen mogen na afloop proberen die in woorden te vangen.

Zelf Zingen met Emma Rekers

Emma Rekers, dirigent en muziekleraar, is een kei in iedereen laten zingen. Van groot tot klein, Enne: je hebt je stem altijd bij je, dus sluit je aan en kom lekker zingen. 

Broodjes bakken

Heb je door al dat buitenspelen ineens een rommelende maag? Kom dan naar het kampvuur en bak je eigen broodje. Aan een stok, draaien en draaien maar! Opletten dat 'ie niet verbrandt en dan meteen opeten, want warm zijn ze het allerlekkerst.

Groovetrotters

'Een wereldberoemde percussionist ontmoet een trommelende straatveger. Dat geeft natuurlijk wat probleempjes. Maar met hulp van het publiek, dat wordt aangemoedigd zijn ritmische steentje bij te dragen, ontdekken de heren dat ze meer gemeen hebben dan gedacht. Een aanstekelijke voorstelling voor jong en oud met trommelmuziek uit vele culturen en subculturen.

De Koning van Katoren

Een muzikaal sprookje voor jong en oud, naar het boek van Jan Terlouw. Een verhaal over vreemde vogels, bomen vol bommen, dreigende draken, knallende kerken, nare neuzen en een sinistere stoel.

Waterbeestjes zoeken

Vijver en slootjes lijken stil, maar stiekem leven er allerlei bijzondere diertjes. Ga met een schepnet op pad om ze te zoeken én te vangen.