Eten & Drinken

Wonderfeel is meer dan alleen muziek. Geniet in de mooie zomerzon van ons ruime aanbod aan foodtrucks.
Het meenemen van eigen eten en drinken op festivalterrein is niet toegestaan.
 

Bennie Blij
(Het Veld)

Vanuit een 60 jaar oude Mercedes L 319D kookt Bennie ook dit jaar weer zijn klassiekers: bouillabaisse, een rijke vissoep uit Marseille, misschien wel het oudste streetfood ter wereld. En risotto van asperge en citroen; een vegetarisch gerecht. ‘Foodtruck met een ster’, zegt Bennie zelf. Check ‘m!

Between the Burrs
(Het Veld)

Onder het motto ‘Koffie is meer dan koffie’, brengen ‘koffiegekken’ Kevin & Mick, koffie met de perfecte smaak. Voor minder doen deze Amsterdamse barista’s het niet. Koffie van een hoofdstedelijke branderij in een oude brandweerwagen. In het schap ligt verder een assortiment zelfgebakken bananenbrood, dadelrepen en muffins.

DailyDog
(Het Veld)

Burning desire? Overtref jezelf, laat de strengheid even vieren. En pak die puntzak krokant gebakken, biologische frites, met een sprinkeltje zeezout en een dotje Vlaamse mayo. Verder op de kaart: Chili Chief Dog en Vega Dog – onder meer. Aaibare ambiance en zorgvuldigheid in een stoere Mercedes Benz 609D.

Dille & Kamille
(Het Veld)

Dille & Kamille: een kraam voor heerlijke koffie en thee met wat lekkers erbij. Alledaagse geluk aan de rand van Het Veld.

De Gare Kip
(Het Veld)

Het paradepaardje van De gare kip is het recept voor ‘Zwarte kip’ – een kippenstoof op Oosterse basis. Ook het ‘Broodje kip’ is een trekker: lang gegaarde kip met een topping van verse groenten in een vers gebakken broodje. In de gerechten wordt de ‘Truuj scharrelkip’ gebruikt. Truuj draagt het keurmerk ‘Beter Leven’. De gare kip werkt volgens het ‘zero waste’ principe.

Ik smelt voor jou
(Het Veld)

Echt Italiaans ijs. Franse ijscowagen. Ambachtelijk bereid. Op melk- of waterbasis. Zonder geur-, kleur- of smaakstoffen. Ook suikervrij ijs, yoghurtijs en smoothies. Hoorntje of bakje. Met of zonder slag. Speciale zomersmaken. Een wereld van ijs. Om van te zmelten.

Keukengeheimen
(Het Veld)

Waar het hart vol van is, stroomt de mond van over. Parelgort-risotto met paddenstoelen, venkel, courgette, citroenroom, rucola en parmezaan; geserveerd met groene salade. En voor de kinderen Pasta Bolognese met kaas plus een bekertje ‘veggies’ met dipje. Keukengeheimen kookt een ‘daghap’ waarvan je denkt: ga ik komende week thuis ook proberen! Alle dagen vanaf 18:15 uur, voor het landhuis, op Het Veld.

Smaakvolvo
(Het Veld)

Zeg jij het maar: een stevige espresso of een zachte cappuccino? En allerlei varianten daar tussenin. De complete kosmos, in koffie, is vanuit de Smaakvolvo bereikbaar. Smaakvol is de boodschap. Een brok brownie? Ook verse muntthee verkrijgbaar.

Today'special
(Het Veld)

Kennelijk voor alle gezindten: ‘Wereldse broodjes met hemelse vullingen’, zegt Today’s Special zelf. Handgemaakte (plat) broodjes, zoals de Griekse Pita, het Indiase Naanbrood, het Turkse Lavash-brood, de Doubles uit Trinidad & Tobago, de Surinaamse Roti of de Venezolaanse Arepa. Plus: Chicken, Beef en Tortilla Specials.

Wood Pizza
(Het Veld)

Wood Pizza is een mobiele houtoven pizzeria. Een vaste crew van ervaren pizzabakkers maakt het deeg zelf en snijdt hammen op locatie. De bodem is dun en knapperig, de tomatensaus vers, de buffelmozzarella komt van Hollandse buffels. Margherita, Salami, Prosciutto. P.S.: Check ff het filmpje ‘Into the wood wild west’.

Breeze
(De Vijver)

Trek in een mooi menu? Zeg dan Breeze. ‘Circulair’, ‘lokaal’, en ‘seizoensgebonden’ zijn hier vaste waarden. Een burrata uit Twente met tomaten uit Osdorp als voorafje, gevolgd door asperges en meiraapjes met parelgort als hoofd en rabarber, verse geitenkaas, hibiscus, aardbei én meringue na. Breeze kookt het allemaal vers voor je, aan de Vijver. Je kunt ter plekke reserveren voor de lunch of het diner van die dag.

Buskruid
(De Vijver)

Groenten in de hoofdrol. Onder regie van Jessica worden vanuit de rode Soepbus (een Daf 400, voor kenners), soepen en salades aangeboden. Vers bereid, wisselende receptuur, zoals: Oosterse pompoensoep met kokos en gember of couscoussalade met bietjes en mierikswortel-hangop. Geen gekke toevoegingen of smaakmakers.

De Frietfiets
(De Vijver)

Foto_Frietfiets

Niet zomaar een frietfiets, maar een ware ‘Dapp Frietfiets’. Mannen met ambities in échte frieten van biologische aardappelen; vers van het land! Mannen met een verhaal dat gewoon op de markt in Utrecht is begonnen. Dapp Frietfiets is inmiddels winnaar van de ‘AD Friettest’. Dat spreekt.

Hoi Anh
(De Vijver)

Hoi Anh

Hoi Anh is ontstaan uit liefde voor de traditionele Vietnamese keuken. De basis van de Vietnamese keuken bestaat uit verse groenten en kruiden. Hoi Anh werkt met de verste ingrediënten. Menu: Banh mi, goi cuon en cha gio.

Public Pie
(De Vijver)

Zelf zeggen ze het zo: ‘Wij bakken taarten vol van smaak. Mede door het gebruik van voedzame en onbewerkte grondstoffen, zoals meel van de molen, noten, groenten en fruit. We doen kalm aan metsuikers. Dat voelt goed.’ Appeltaartje, Spicy Spelt Brownie, Worteltaart, Bananenbread en Vegan Bar. Koffie en thee.

Stadsfruit
(De Vijver)

Toveren met vers fruit. Stadsfruit maakt gezonde juices, lemonades, smoothies, cocktails en salades. Energiek, vitaal, gezond en met plezier. Die waarden geeft Stadsfruit graag door.

Watson's Vegan Streetfood
(De Vijver)

‘Changing the world with good food. Bringing allergen free and vegan street food together. Showing people the possibilities that the vegan kitchen has to offer’. Mooier kunnen we het niet maken. O.a. Spicy coleslaw, king oyster & sate en Chili beans & scramble.

De Fromagerie
(Weeshuis van de Hits)

Trek in een kaasplankje (of kaasplank XL) bij je drankje? De Fromagerie is er goed voor: een man met passie voor kaas die graag ambassadeur wil zijn van kleine kaasmakers die ambachtelijke producten maken. Opnieuw, ‘say cheese’. De politicoloog die marktkoopman werd, helpt je graag kiezen.

Karma Shoarma
(Weeshuis van de Hits)

0.0 is anno 2019 een beetje de norm. Dus op Wonderfeel is dat pitabroodje, vol met originele kruiden en een fantastische knoflooksaus, gevuld met 0% vlees. Hier vind je een 100% plantaardige shoarma van knolselderij. Volgens klassiek recept gemarineerd en urenlang geroosterd. Goudbruine perfectie met sappige, stevige tonen zorgen voor een geweldige bite.

Koffie K-tje
(Weeshuis van de Hits)

Koffie-K-tje biedt vanuit de opvallende rode Piaggio Ape 50 (‘De enige echte uit Italië’) een complete koffiekaart; niet alleen Espresso, Cappuccino, Latte Macchiato, maar ook ijskoffie. Bij Koffie-K-tje kun je ook een Theetje pakken. Er wordt gewerkt met verantwoorde koffiebonen en theebladeren. Kwaliteit en duurzaamheid.

Tapi 'n Bowls
(Ongehoord)

Braziliaans streetfood met een missie: gezonde, gevarieerde, eerlijke én lekkere gerechten creëren. Feel good food. Traditionele gerechten met een twist, zoals de tapioca, een wrap gemaakt van cassavemeel, en de exotische smoothiebowls van vruchten als de açaí, pitaja en maracuja. Oók gluten- en lactosevrij.

De Tostibus
(Ongehoord)

Tostibus2

De ene tosti is de andere niet! Wat is het geheim van een goede tosti? Laat horeca-professional Sanne haar werk maar doen. De wereld een tosti, dus veel meer dan alleen de klassieker. Tostibusje komt eraan! P.S.: Natuurlijk verkrijgbaar met een (h)eerlijk koffietje.