Frequently Asked Questions

TICKETS EN TOEGANG

Wat zijn de openingstijden van Wonderfeel?

Het Wonderfeelfestivalterrein gaat om 11:00 uur open. De muntkassa's gaan 's avonds om 23:00 uur dicht en de bars sluiten om 23:30 uur. Daarna wordt het terrein 'leeggeveegd'.

Wat ontvang ik voor de ticketprijs?

Het ticket verschaft toegang tot het festivalterrein én alle activiteiten. Eten en drinken zijn niet inbegrepen.

Moeten kinderen ook betalen?

Nee, kinderen tot en met achttien jaar mogen gratis naar binnen. Let op: er moet voor hen wel een ticket worden besteld in de ticketshop www.wonderfeel.nl/tickets.

Is er kinderopvang op het terrein?

Tot onze spijt is het niet mogelijk kinderopvang op het terrein te organiseren volgens de wettelijke regelgeving.

Is het festivalterrein rolstoeltoegankelijk?

Ja, Wonderfeel is rolstoeltoegankelijk en er is ook een mindervalidentoilet op het festivalterrein. Wel is het terrein onverhard en staan sommige podia op het gras. Het verdient daarom aanbeveling een begeleider mee te nemen die de rolstoel kan duwen. Er zijn speciale parkeerplekken voor mindervaliden aan het Noordereinde 60, 1243 JJ 's-Graveland. Volg de borden 'P backstage'. Met een mindervalidenparkeerkaart heb je toegang tot deze parkeerplaatsen. We vragen je vriendelijk vooraf een e-mail te sturen naar service@wonderfeel.nl, zodat wij voor voldoende plekken kunnen zorgen.

Mag ik eten en drinken meenemen?

Nee, dat is niet toegestaan. De inkomsten uit horeca zijn een belangrijke inkomstenbron voor Wonderfeel en dragen zodoende bij aan de continuïteit van het festival. Daarom vragen we je geen eten en drinken mee te nemen. Het festival zorgt voor voldoende aanbod en een gevarieerde prijsstelling.

Kan ik op hoge hakken naar Wonderfeel?

Tuurlijk, maar we raden het wel af. Het festivalterrein bestaat uit gras en onverharde paden. We zouden graag voorkomen dat onze EHBO-ers verzwikte enkels moeten zwachtelen.

Zijn honden op het festivalterrein toegestaan?

Nee, honden zijn niet toegestaan op het festivalterrein. Uiteraard op uitzondering van geleidehonden en andere hulphonden.

Kan ik met mijn toegangsticket het terrein tussendoor op en af?

Zeker. Bij binnenkomst, na het scannen van het toegangsticket, krijgt iedereen een polsbandje, waarmee je zonder problemen het terrein op en af kunt.

Wat gebeurt er als het regent?

Alle podia zijn overdekt, dus de concerten gaan bij regen gewoon door. Bij bijna alle concerten zit ook het publiek droog in een tent, behalve bij podium Het Veld. Daar raden we je aan een paraplu op te steken of een regenjas aan te trekken.

Kan ik zitten?

Bij alle podia staan banken (en enkele stoelen met een rugleuning) om tijdens de concerten op te zitten. Afhankelijk van het aantal toehoorders en de capaciteit van de tent kan je dus gewoon zittend luisteren. Bij de horeca op het terrein zijn voldoende zitplekken.

Kan ik parkeren bij het festival?

Ja, er is voldoende parkeergelegenheid in de buurt van het festivalterrein. Een parkeerkaart kan via www.wonderfeel.nl/tickets gekocht worden.

Zijn er parkeerplaatsen voor mindervaliden?

Er zijn speciale parkeerplekken voor mindervaliden aan het Noordereinde 60, 1243 JJ 's-Graveland. Volg de borden 'P backstage'. Met een mindervalidenparkeerkaart heb je toegang tot deze parkeerplaatsen. We vragen je vooraf een e-mail te sturen naar info@wonderfeel.nl, zodat wij voor voldoende plekken kunnen zorgen.

Worden er tickets aan de deur verkocht?

Alleen als het evenement niet in de voorverkoop uitverkoopt, worden er tickets aan de deur verkocht. Dus als je verzekerd wilt zijn van je ticket, koop deze dan vooraf online.

Nemen jullie tickets terug?

Helaas kunnen we geen tickets terugnemen. Mocht je geen vriend(in) blij kunnen maken met je ticket, dan adviseren we om deze aan te bieden via www.ticketswap.nl.

Moet ik mijn e-ticket uitprinten?

Nee, het scannen vanaf een telefoon of tablet is mogelijk. Mits het scherm op volledige helderheid staat. 

Is mijn kaartje overdraagbaar?

Het ticket zelf staat niet op naam en kan dus aan iemand anders worden gegeven. LET OP: nadat je je ticket voor een polsbandje hebt omgeruild bij de entree van het festivalterrein, is deze niet meer overdraagbaar. Ben je zelf op zoek naar een kaartje? Lees dan hier hoe je signalen kan herkennen van een zwartverkoper of fraudeur: www.weetwaarjekoopt.nl

Wat moet ik doen als ik mijn kaartje ben kwijtgeraakt?

Neem contact op via support@ticketscript.com

Kan ik ook een kaartje voor een specifiek concert kopen?

Nee, je kan geen kaartje voor een specifiek concert kopen. Ook kunnen er geen stoelen worden gereserveerd voor een specifiek concert.

LOCATIE EN BEREIKBAARHEID

Waar vindt het festival plaats?

Wonderfeel vindt plaats op het landgoed Schaep en Burgh in ‘s-Graveland. Adresgegevens: Noordereinde 60, 1243 JJ ‘s-Graveland. Het evenement wordt aangegeven met bewegwijzering op de openbare weg, de N236 tussen Hilversum en Ankeveen. Gebruik als je met de auto komt het adres Franse Kampweg 2, 1243 JC 's-Graveland (let op: niet Bussum) in je navigatiesysteem.

Hoe kan ik Wonderfeel met de auto bereiken?

Wonderfeel vindt plaats op het landgoed Schaep en Burgh in ‘s-Graveland. Het evenement wordt aangegeven met bewegwijzering op de openbare weg, de N236 tussen Hilversum en Ankeveen. Gebruik als je met de auto komt het adres Franse Kampweg 2, 1243 JC 's-Graveland (let op: niet Bussum) in je navigatiesysteem, dit is het adres van de parkeerplaats en de festivalentree. We raden aan het uitrijticket vooraf via de ticketshop www.wonderfeel.nl/tickets te kopen. Er zijn enkele parkeerplaatsen voor mindervaliden op de backstage-parkeerplaats op Noordereinde 60. Hiervoor dien je je aan te melden via info@wonderfeel.nl en je mindervalidenparkeerkaart te tonen aan onze verkeersregelaars.

Hoe kan ik Wonderfeel met het OV bereiken? 

Het festivalterrein is goed bereikbaar met het openbaar vervoer via station Hilversum.

Hoe kan ik Wonderfeel met de fiets bereiken? 

Op station Bussum Zuid en Hilversum kan je een OV-fiets huren, waarmee je in zo'n 20 minuten naar Noordereinde 60 in 's-Graveland fietst. Kom je uit Amsterdam? Vanaf het Amsterdamse metrostation Gaasperplas (metro 53) is het nog geen 15 kilometer fietsen naar het festivalterrein!

Hoe kan ik Wonderfeel te voet bereiken?

Via treinstation Bussum Zuid is het, over de heide, ruim een half uur lopen tot aan de ingang van het festivalterrein. Vanaf dat station loop je in een kwartier naar camping De Fransche Kamp. Beide routes staan aangegeven met borden.

Hoever is het lopen naar Camping De Fransche Kamp?

Het is ongeveer 20 minuten lopen naar de camping vanaf het festivalterrein.

Kan ik met een camper op Camping De Fransche Kamp kamperen?

In principe kan je alleen met een tent of vouwwagen op de camping kamperen. We raden je aan hierover eventueel contact op te nemen met de camping via telefoonnummer 035 69 11 832.    

Heb ik een parkeerkaart nodig als ik op de camping sta?

Nee, dat is niet nodig. Je kan vanaf de camping lopend naar het festivalterrein. Houd wel rekening met een wandeling van circa 20 minuten naar de achteruitgang van het festivalterrein. 

Waar vind ik extra informatie over de camping en de faciliteiten daar?

Kijk voor meer informatie over de camping op www.defranschekamp.nl.

PROGRAMMA

Waar vind ik het programma online?

Op www.wonderfeel.nl/programma vind je het programma. Klik op de blokjes in het blokkenschema voor meer informatie over de musici en hun concertprogramma.

Kan ik het blokkenschema printen?

Nee, maar tijdens Wonderfeel krijg je een gratis programmaboekje met plattegrond en blokkenschema. 

Op welke dag speelt mijn favoriete ensemble?

Op www.wonderfeel.nl/musici kun je zoeken op naam, waardoor snel te zien is wanneer je favoriete ensemble of musicus optreedt.

 

BETALEN

Hoe kan ik betalen?

Op Wonderfeel wordt bij de rollende keukens en de bars betaald met munten, die je bij de kassa's (met cashgeld of een pinpas) kan kopen. Uitzondering is de winkel met merchandise van Wonderfeel en Natuurmonumenten. Hier kan ook worden betaald met pin en cash. Je kan op het terrein helaas niet met creditcard betalen of cashgeld opnemen. Een parkeerkaart kost € 7,50 en is drie dagen geldig. Je kan deze ook alvast online kopen via www.wonderfeel.nl/tickets.

Wat is de muntprijs?

De muntprijs is € 2,50 per muntje. De muntjes zijn breekbaar in eenheden van € 1,25.

Kan ik pinnen?

Bij de muntenkassa’s kun je pinnen. Parkeerkaarten kunnen ook contant worden betaald bij de entrée van het parkeerterrein.    

 

OVERIG

Mag er gerookt worden op het festivalterrein?

Ja, er mag gerookt worden op het festivalterrein (maar niet in de tenten) mits er geen bijzondere bepalingen gelden in verband met droogte. Neem wel zelf je sigaretfilter van het terrein mee of gooi deze in de afvalbak. Het natuurgebied is prachtig en dat willen we graag zo houden.